Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΖητούνται δωμάτια για τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Ζητούνται δωμάτια για τους επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της συμβολής του υπουργείου Ανάπτυξης -σε επίπεδο τουρισμού- όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς υπάρχει ήδη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Αθήνα 2004 […]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία της συμβολής του υπουργείου Ανάπτυξης -σε επίπεδο τουρισμού- όσον αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, καθώς<...> υπάρχει ήδη Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ του Αθήνα 2004 και του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη τύπου. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, πέρα από την κάλυψη των αναγκών διαμονής των μελών της ολυμπιακής οικογένειας, που είναι περίπου 23.000 άτομα, υπάρχει συνεργασία για την κάλυψη διαμονής του υπόλοιπου πλήθους επισκεπτών που θα παραβρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επιδιώκεται η εύρεση ολοκληρωμένων λύσεων για περίπου 100.000 ακόμη πολίτες πέραν των 23.000, που από ότι φαίνεται θα αποτελέσουν το πλήθος των επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Έχουν εξασφαλιστεί περί τα 20-21.000 δωμάτια αυτή τη στιγμή. Βρίσκεται σε εξέλιξη η κάλυψη των υπόλοιπων 2.500 δωματίων που μένουν ακόμα, μέσα από την έγκαιρη ολοκλήρωση 48 περίπου αιτήσεων κατασκευής νέων ξενοδοχείων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, σε διάφορα στάδια υλοποίησης. Με αυτά εκτιμούμε ότι θα καλυφθεί σχεδόν το σύνολο των δωματίων, τα οποία απαιτούνται" τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός σχολίασε ότι μείζον θέμα αποτελεί η διαδικασία αδειοδότησης. "Έχουμε δημιουργήσει μία κεντρική υπηρεσία, όπου προωθούνται όλες οι αιτήσεις, σε συνεργασία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και φορείς, και χειριζόμαστε αυτές τις υποθέσεις με τον πλέον συστηματικό τρόπο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η διαδικασία θα προχωρήσει. Περαιτέρω η αγορά η ίδια προωθεί πέραν των συγκεκριμένων αιτήσεων που έχουμε εμείς, και μια σειρά από άλλες δυνατότητες, ανεξάρτητα του αν έχουν διατεθεί αυτή τη στιγμή επίσημα για να καλύψουν ανάγκες, οι οποίες ενόψει και της ζήτησης της αυξημένης που θα υπάρξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, φιλοδοξεί να συμμετέχει με τον δικό της τρόπο. Και από εκεί θα υπάρξει ενίσχυση. Δεν ανησυχούμε για την επάρκεια των δωματίων ή των χώρων φιλοξενίας".

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024