Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΟΑ: Περικοπή δρομολογίων και εντατική συνέχιση των διαπραγματεύσεων

ΟΑ: Περικοπή δρομολογίων και εντατική συνέχιση των διαπραγματεύσεων

Άλλα πέντε δρομολόγια, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα είναι προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, αποφάσισε να περικόψει η Ολυμπιακή Αεροπορία με στόχο να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να βελτιώσει το πρόγραμμα […]

Άλλα πέντε δρομολόγια, μεταξύ των οποίων τα τέσσερα είναι προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, αποφάσισε να περικόψει η Ολυμπιακή Αεροπορία<.> με στόχο<...> να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να βελτιώσει το πρόγραμμα των πτήσεων.

Συγκεκριμένα πρόκειται να ανασταλούν τα δρομολόγια, προς Zυρίχη, Nάπολη, Mασσαλία, Mάντσεστερ και Aμμάν, τα οποία είναι χαμηλής πληρότητας και κατά συνέπεια ζημιογόνα.

Με αυτές τις μειώσεις η ΟΑ πιστεύει ότι θα εξοικονομήσει περί τα 7-8 δισ. δρχ., και έχει στόχο να ενισχύσει δρομολόγια αυξημένης ζήτησης, όπως αυτά προς Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Παρίσι, Mιλάνο, Pώμη και Mόναχο.

Όσον αφορά στα δρομολόγια προς Αυστραλία, συνεχίζονται διάφορες ομιλίες με άλλες αεροπορικές εταιρίες της Aσίας.

Ακόμα, σήμερα αρχίζει και η λειτουργία της νέας τεχνικής βάσης της εταιρίας στα Σπάτα, όπου θα γίνει η πρώτη προγραμματισμένη "βαριά συντήρηση" αεροσκάφους.

Αυτή δε την εβδομάδα η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της Credit Swiss First Boston για την ικανότητα της αυστραλιανής κοινοπραξίας IAS να προσφέρει βιώσιμη και μακροχρόνια λύση στον εθνικό αερομεταφορέα.

Σε περίπτωση που η εισήγηση είναι θετική θα ζητηθεί από την κοινοπραξία να δεσμευθούν σε τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα της προσφοράς για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "νέας" ΟΑ<.> ύψους 102 εκατ. ευρώ για το 51% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση προτίθεται να παραχωρήσει ένα ποσοστό 8% στους εργαζόμενους της Ολυμπιακής, μειώνοντας το ποσοστό του Δημοσίου από 49% σε 41%.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024