Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαSkytrax: Το Singapore Changi Airport στην κορυφή για το 2023, 60ή θέση για τον ΔΑΑ
Αερομεταφορές

Skytrax: Το Singapore Changi Airport στην κορυφή για το 2023, 60ή θέση για τον ΔΑΑ

Το κορυφαίο αεροδρόμιο για το 2021 και το 2022, Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα κατέλαβε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Πτώση του ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος” στην 60ή θέση, από την 52η το 2022.

Το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης κατέλαβε τον τίτλο του Καλύτερου Αεροδρομίου στον Κόσμο το 2023 στα World Airport Awards που πραγματοποιήθηκαν στο Passenger Terminal EXPO του Άμστερνταμ στις 15 Μαρτίου 2023. Το Changi κέρδισε επίσης τα βραβεία «World’s Best Airport Dining» και «World’s Best Airport Leisure Amenities».

Ο Lee Seow Hiang, διευθύνων σύμβουλος του Changi Airport Group δήλωσε: «Το αεροδρόμιο Changi έχει την τιμή να ονομαστεί το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για 12η φορά. Αυτή η αναγνώριση αποτελεί μεγάλη ενθάρρυνση για την κοινότητα του αεροδρομίου μας, η οποία στάθηκε σταθερά ενωμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του COVID-19 τα τελευταία δύο χρόνια. Τους ευχαριστούμε για την αφοσίωσή τους στην εξυπηρέτηση των επιβατών του Changi και την επιμονή να κρατήσουν τη Σιγκαπούρη συνδεδεμένη με τον κόσμο. Στους επιβάτες μας, είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την ψήφο εμπιστοσύνης σας. Η συνεχής υποστήριξή σας μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την αριστεία των υπηρεσιών, καθώς επεκτείνουμε τις προσφορές μας για να επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία “Changi”. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε όλους στο αεροδρόμιο καθώς ανακαλύπτουμε ξανά τη μαγεία του ταξιδιού».

Ο Edward Plaisted από τη Skytrax δήλωσε: «Συγχαίρουμε το Αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης για την ανακήρυξή του ως Καλύτερο Αεροδρόμιο στον Κόσμο για το 2023. Μετά το σοβαρό πλήγμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, είναι ευχάριστο να σημειωθεί ότι ο αριθμός των επιβατών στο Αεροδρόμιο Changi είναι τώρα περίπου στο 80% των επιπέδων προ COVID-19 και αναμένεται να επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα έως το 2024. Αυτή η αναγνώριση για το Αεροδρόμιο Changi προέρχεται από τους πελάτες του αεροδρομίου και χρησιμεύει για να υπογραμμίσει τη δημοτικότητά του στους διεθνείς ταξιδιώτες των αερομεταφορών. Η κατάκτηση αυτού του βραβείου ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο είναι μια πολύ σαφής αναγνώριση της ομαδικής προσπάθειας όλου του προσωπικού του, που συμβάλλει στην επιτυχία του Αεροδρομίου Changi».

Το κορυφαίο αεροδρόμιο για το 2021 και το 2022, Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα κατέλαβε τη 2η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και κέρδισε τρία ακόμη βραβεία (World’s Best Airport Shopping, Best Airport in the Middle East και Cleanest Airport in the Middle East).

Το Αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο, Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη, συνέχισε τις επιτυχίες του προηγούμενου έτους κερδίζοντας τα βραβεία World’s Cleanest Airport, World’s Best Domestic Airport και Best Airport PRM & Accessible Facilities.

Το Αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ, που κατατάχθηκε στο Νο 4 παγκοσμίως, βραβεύθηκε με τα World’s Best Airport Staff Service, World’s Best Airport Immigration Processing και Best Airport Staff in Asia.

Μεταξύ των άλλων νικητών, το Διεθνές Αεροδρόμιο Shenzhen Bao’an ονομάστηκε World’s Most Improved Airport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Chubu Centrair, Nagoya, κέρδισε το βραβείο World’s Best Regional Airport, με το Terminal 2 της Centrair να λαμβάνει το βραβείο Best Low-Cost Airline Terminal.

Το Crowne Plaza Changi Airport κέρδισε το βραβείο World’s Best Airport Hotel, για όγδοη συνεχή χρονιά.

Το Αεροδρόμιο της Ζυρίχης επανέλαβε την επιτυχία του κερδίζοντας το βραβείο World’s Best Airport Security Processing. Το Terminal Β του Αεροδρομίου LaGuardia της Νέας Υόρκης έλαβε το βραβείο World’s Best New Airport Terminal, την ίδια ημέρα που ο ίδιος νέος τερματικός σταθμός έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία 5 αστέρων από τη Skytrax.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο CDG του Παρισιού αναδείχθηκε το Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη, με το Αεροδρόμιο του Μονάχου να κερδίζει το βραβείο του Καλύτερου Προσωπικού Αεροδρομίου στην Ευρώπη, καθώς και αυτό του Καλύτερου Αεροδρομίου για την Κεντρική Ευρώπη. Το Αεροδρόμιο του Ελσίνκι κέρδισε (και πάλι) το Βραβείο του Καλύτερου Αεροδρομίου στη Βόρεια Ευρώπη. Το Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κέρδισε το βραβείο για το Πιο Φιλικό προς την Οικογένεια Αεροδρόμιο και αυτό του Καλύτερου Αεροδρομίου στη Νότια Ευρώπη.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν έλαβε δύο βραβεία, ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στον Κόσμο για Παράδοση Αποσκευών και για το Καλύτερο Προσωπικό Αεροδρομίου στη Μέση Ανατολή.

Το 2023, η Skytrax εισήγαγε μια νέα κατηγορία βραβείου, το Art in the Airport, με τη διάκριση να λαμβάνει η Houston Airport System σε αναγνώριση των προτύπων Τέχνης στα δύο αεροδρόμιά τους William P. Hobby Airport και George Bush Intercontinental Houston Airport. Για αυτο το βραβείο, τα αποτελέσματα βασίζονται στην Κριτική Επιτροπή του Skytrax και όχι στα αποτελέσματα της έρευνας πελατών.

Ακόμη, το Διεθνές Αεροδρόμιο Seattle–Tacoma κέρδισε το βραβείο ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στη Βόρεια Αμερική. Το Διεθνές Αεροδρόμιο Montréal–Trudeau του Καναδα έλαβε το βραβείο του Καλύτερου Προσωπικού Αεροδρομίου στη Βόρεια Αμερική. Στη Νότια Αμερική, το Διεθνές Αεροδρόμιο El Dorado της Μπογκοτά κέρδισε το βραβείο Καλύτερου Αεροδρομίου στη Νότια Αμερική. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Quito έλαβε τα βραβεία για το Καλύτερο Περιφερειακό Αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και για το Καλύτερο Προσωπικό Αεροδρομίου στη Νότια Αμερική.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Juan Santamaría του San José κέρδισε κορυφαίες διακρίσεις κερδίζοντας τα βραβεία ως το Καλύτερο Περιφερειακό Αεροδρόμιο σε Κεντρική Αμερική & Καραϊβική και το Καλύτερο Προσωπικό Αεροδρομίου για την ίδια περιοχή.

Στην Αφρική, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν συνεχίζει την πολυετή επιτυχία του κερδίζοντας τα βραβεία του Καλύτερου Αεροδρομίου και του Καλύτερου Προσωπικού Αεροδρομίου στην Αφρική.

Στην περιοχή Αυστραλίας/Ειρηνικού, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μελβούρνης κέρδισε τα βραβεία για το Καλύτερο Αεροδρόμιο και για το Καλύτερο Προσωπικό Αεροδρομίου για την Αυστραλία/Ειρηνικό. Το Gold Coast Airport κέρδισε το βραβείο ως το Καλύτερο Περιφερειακό Αεροδρόμιο της περιοχής.

Το Αεροδρόμιο του Δελχί έλαβε το βραβείο ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ινδία και τη Νότια Ασία. Το Αεροδρόμιο Hyderabad κέρδισε τα βραβεία για το Καλύτερο Περιφερειακό Αεροδρόμιο και για το Καλύτερο Προσωπικό Αεροδρομίου στην Ινδία και τη Νότια Ασία.

Στην Κίνα, το Διεθνές Αεροδρόμιο Guangzhou Baiyun κέρδισε το βραβείο ως το Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Κίνα, με το Διεθνές Αεροδρόμιο Haikou Meilan να κερδίζει τα βραβεία για το Καλύτερο Περιφερειακό Αεροδρόμιο και το Καλύτερο Προσωπικό Αεροδρομίου στην Κίνα. Το Hyatt Regency Shenzhen Airport ονομάστηκε το Καλύτερο Ξενοδοχείο Αεροδρομίου στην Κίνα.

Τα κορυφαία 20 αεροδρόμια στον κόσμο για το 2023

  1. Singapore Changi Airport
  2. Hamad International Airport
  3. Tokyo International Airport (Haneda)
  4. Incheon International Airport
  5. Paris Charles de Gaulle Airport
  6. Istanbul Airport
  7. Munich Airport
  8. Zurich Airport
  9. Narita International Airport
  10. Madrid-Barajas Airport
  11. Vienna International Airport
  12. Helsinki-Vantaa Airport
  13. Rome Fiumicino Airport
  14. Copenhagen Airport
  15. Kansai International Airport
  16. Chubu Centrair International Airport
  17. Dubai International Airport
  18. Seattle-Tacoma International Airport
  19. Melbourne Airport
  20. Vancouver International Airport

Τα κορυφαία αεροδρόμια ανά αριθμούς επιβατών για το 2023

  • 60+ εκατ. επιβάτες: Istanbul Airport
  • 50 to 60 εκατ. επιβάτες: Tokyo Haneda
  • 40 to 50 εκατ. επιβάτες: Seattle-Tacoma International Airport
  • 30 to 40 εκατ. επιβάτες: Singapore Changi Airport
  • 20 to 30 εκατ. επιβάτες: Zurich Airport
  • 10 to 20εκατ. επιβάτες: Incheon Airport
  • 5 to 10 εκατ. επιβάτες: Kansai International Airport
  • Λιγότερο από εκατ. επιβάτες: – Centrair Nagoya Airport
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024