Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΔρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια

Μέχρι και ένοπλους φρουρούς εν πτήση εξετάζουν να χρησιμοποιήσουν οι αεροπορικές εταιρίες και οι σχετικοί οργανισμοί για την ασφάλεια των αερομεταφορών. Νέοι τρόποι για την αναγνώριση αποσκευών και επιβατών μελετώνται […]

Μέχρι και ένοπλους φρουρούς εν πτήση εξετάζουν να χρησιμοποιήσουν οι αεροπορικές εταιρίες και οι σχετικοί οργανισμοί για την ασφάλεια των αερομεταφορών<...>. Νέοι τρόποι για την αναγνώριση αποσκευών και επιβατών μελετώνται για να έρθουν στο προσκήνιο (μηχανήματα αναγνώρισης του ατόμου από τα δακτυλικά αποτυπώματα ή την ίριδα των ματιών), ενώ μία σειρά μέτρων έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται με πρώτο την πλήρη απομόνωση της καμπίνας των χειριστών από το υπόλοιπο αεροσκάφος κατά την πτήση.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την περίπτωση της Ελλάδας, για όλες τις αεροπορικές εταιρίες που πετούν από και προς τη χώρα μας εφαρμόζονται τα εξής μέτρα: Οι επιβάτες που αναχωρούν για το εξωτερικό πρέπει να φτάνουν στα διεθνή αεροδρόμια της χώρας τουλάχιστον τρεις ώρες νωρίτερα και όσοι έχουν προορισμό τις ΗΠΑ τέσσερις ώρες νωρίτερα.
Για τους εσωτερικούς προορισμούς οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στα γκισέ των εταιριών δύο ώρες νωρίτερα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του αεροσκάφους.
Κατάσχονται όλα τα αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των πληρωμάτων.
Οι ταξιδιώτες του εσωτερικού δεν επιβιβάζονται στα αεροσκάφη εάν δεν έχουν μαζί τους την αστυνομικής τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.
Οι πτήσεις όλων των ελληνικών και ξένων αεροπορικών εταιριών κλείνουν 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση και δεν δέχονται καθυστερημένους επιβάτες.
Οι αποσκευές στα περιφερειακά αεροδρόμια συγκεντρώνονται κοντά στο αεροπλάνο και δεν φορτώνονται μέσα εάν πρώτα δεν αναγνωριστούν από τους επιβάτες.
Η πόρτα που συνδέει την καμπίνα των επιβατών με το πιλοτήριο είναι κλειδωμένη σε όλη τη διάρκεια της πτήσης.
Τέλος, τα πληρώματα των αεροσκαφών έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον έλεγχο των εισιτηρίων και των διαβατηρίων των επιβατών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024