Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕυθύνες στον πιλότο για το ατύχημα στο Πουκέτ
One-Two-Go

Ευθύνες στον πιλότο για το ατύχημα στο Πουκέτ

Ευθύνες στον πιλότο, Arief Mulyadi, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών του αεροπορικού ατυχήματος, που σημειώθηκε την Κυριακή στο Πουκέτ της Ταϋλάνδης, επιρρίπτει ο αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, κ. Kumtorn Sirikorn, υποστηρίζοντας πως επέλεξε να πραγματοποιήσει προσγείωση…

Ευθύνες στον πιλότο, Arief Mulyadi, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των νεκρών του αεροπορικού ατυχήματος, που σημειώθηκε την Κυριακή στο Πουκέτ της Ταϋλάνδης, επιρρίπτει ο αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας<...>της χώρας, κ. Kumtorn Sirikorn, υποστηρίζοντας πως επέλεξε να πραγματοποιήσει προσγείωση του αεροσκάφους της One-Two-Go παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του: “Υπήρχε προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους από τον πιλότο της προηγούμενης πτήσης, που προσγειώθηκε μόλις τέσσερα λεπτά νωρίτερα. Οι ελεγκτές εναέριας κίνησης ρώτησαν τον πιλότο αν γνώριζε για τους ισχυρούς ανέμους και αυτός απάντησε θετικά. Τότε ο πύργος ελέγχου του έδωσε επιπλέον πληροφορίες για την επικρατούσα κατάσταση και τον ρώτησε και πάλι αν ήθελε να προσγειώσει το αεροσκάφος ή όχι. Ο πιλότος επέμενε για την προσγείωση”.

Από την άλλη όμως ο γιός του πιλότου υποστήριξε στα ΜΜΕ της Ινδονησίας πως οι αρχές του Πουκέτ του είχαν πει πως ο πατέρας του ήθελε να γυρίσει πίσω στην Μπανγκόκ, αλλά ο πύργος ελέγχου του συνέστισε να προσγειωθεί.

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας One-Two-Go, κ. Udom Tantiprasongchai, σχολιάζοντας τα παραπάνω ανέφερε πως “είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και είναι άδικο για το προσωπικό μας” και παρακάλεσε τους δημοσιογράφους να περιμένουν έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. Ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, κ. Kajit Habanananda, προέτρεψε τους ερευνητές της υπόθεσης να μην υποθέτουν πως η αιτία του ατυχήματος οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος χειρισμού του αεροσκάφους. “Είναι αλήθεια” είπε “πως υπήρξε προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους από την προηγούμενη πτήση, αλλά η ταχύτητα του ανέμου μεταβάλλεται συνεχώς”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024