Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης
Στους 90 οι νεκροί

Πολύνεκρη συντριβή αεροσκάφους στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης

Αεροσκάφος, τύπου MD 82, της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, One-Two-Go, με έδρα την Μπανγκόκ, συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ, μεταφέροντας 130 άτομα, εκ των οποίων οι 90 είναι νεκροί και οι υπόλοιποι σοβαρά τραυματισμένοι. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης…

Αεροσκάφος, τύπου MD 82, της αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους, One-Two-Go, με έδρα την Μπανγκόκ, συνετρίβη εν μέσω κακοκαιρίας την Κυριακή στο διεθνές αεροδρόμιο του Πουκέτ, μεταφέροντας 130 άτομα, εκ των οποίων<...>οι 90 είναι νεκροί και οι υπόλοιποι σοβαρά τραυματισμένοι. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης με κατεύθυνση το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Πουκέτ, με 123 επιβάτες, 2 πιλότους και 5 μέλη πληρώματος.

Από το συνολικό αριθμό επιβατών, οι 44 ήταν από την Ταϊλάνδη και οι υπόλοιποι 79 ήταν ξένοι τουρίστες, καταγόμενοι από την Αμερική, την Γαλλία, την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, το Ιράν, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Χτες το πρωί, οι αρχές της χώρας εντόπισαν τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, αλλά όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι τους είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πιστοποιηθούν τα αίτια του ατυχήματος, το οποίο είναι από τα χειρότερα της τελευταίας δεκαετίας, που έχουν σημειωθεί στη Ταϋλάνδη. Όπως ανέφερε, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, τα μαύρα κουτιά θα μεταφερθούν για ανάλυση στις ΗΠΑ.

Αν και η πιστοποίηση των νεκρών, λόγω των εγκαυμάτων, είναι δύσκολη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Associated Press, νεκροί είναι οι επιβάτες από την Γαλλία, την Σουηδία, το Ιράν και την Αυστραλία, όπως επίσης και ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024