Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΜία στις 8 αεροπορικές εταιρίες έχει μολυσμένο νερό στα αεροσκάφη της

Μία στις 8 αεροπορικές εταιρίες έχει μολυσμένο νερό στα αεροσκάφη της

Περίπου 1 στις 8 αεροπορικές επιβατικές εταιρίες εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα, στους έλεγχους, που έκανε η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) στο πόσιμο νερό των αεροσκαφών τους και το οποίο βρέθηκε να περιέχει βακτήρια τύπου Κολιφορμίου, σύμφωνα με…

Περίπου 1 στις 8 αεροπορικές επιβατικές εταιρίες εμφάνισαν θετικά αποτελέσματα, στους έλεγχους, που έκανε η<...> Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) στο πόσιμο νερό των αεροσκαφών τους και το οποίο βρέθηκε να περιέχει βακτήρια τύπου Κολιφορμίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικάνικου τύπου.

Ο υπεύθυνος της EPA κ. Tom Skinner δήλωσε ότι “οι επιβάτες, που έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, καλό θα ήταν να αποφεύγουν να πίνουν νερό από τα ψυγεία του αεροσκάφους, παρόλο που ο έλεγχος για την καταλληλότητα του νερού δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως”.

Από τα αεροπλάνα, που ελέχθησαν, 20 βρέθηκαν θετικά στα βακτήρια Κολιφορμίου, ή ποσοστό 13%, κάτι που πολύ πιθανόν να συνεπάγεται και την ύπαρξη και άλλων βλαβερών βακτηρίων για την υγεία του ανθρώπου. Ακόμα, 2 αεροπλάνα βρέθηκαν να περιέχουν στο νερό τους βακτήρια τύπου E. coli, τα οποία μπορούν σε οξεία μορφή να προκαλέσουν γαστρεντερίτιδα.

“Όλα τα παραπάνω στοιχεία χρήζουν άμεσης και περισσότερης ανάλυσης, αλλά παράλληλα και άμεσης δράσης” κατά τον κ. Skinner, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα ότι “η EPA θα αρχίσει εντατικότερους και βαθύτερους ελέγχους στις προσεχείς εβδομάδες”.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος της Air Transport Association, κ. Doug Wills είπε ότι “οι αεροπορικές εταιρίες είναι σίγουρες ότι το πόσιμο νερό τους είναι απόλυτα ασφαλές”, σημειώνοντας το γεγονός ότι “ποτέ κανείς επιβάτης δεν αρρώστησε από το νερό ενός αεροσκάφους”.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το 90% των συστημάτων υδροδότησης έχουν ελεγχθεί από την EPA και δεν έχουν εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Κάτι, που συμβαίνει και στην περίπτωση των αεροσκαφών, καθώς και εκεί το 87,4% των αεροσκαφών δεν εμφανίζουν να έχουν κάποιο πρόβλημα στο νερό τους.

Συνολικά η Επιτροπή Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) κατά τη διάρκεια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου έχει εξετάσει 158 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και των μικρών αεροπλάνων και των αεροπλάνων τύπου “jumbo”, που εκτελούν πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Ακόμα ο κ. Skinner είπε ότι “η Επιτροπή θα πάρει και άλλα δείγματα του νερού, ώστε να εξακριβώσει πλήρως από που προέρχονται τα βακτήρια, αν δηλαδή τα περιέχει η συγκεκριμένη πηγή του νερού, αν προέρχονται από τα φορτηγά, που προμηθεύουν με νερό τα αεροσκάφη ή αν προέρχονται και από το ίδιο το αεροσκάφος”.

Η Air Travelers Association, από την άλλη, μέσω του προέδρου της κ. David Stempler δηλώνει ότι “οι δεξαμενές των αεροπλάνων για το νερό είναι αυτές που μπορούν να γεννήσουν μικρόβια και βακτήρια εξαιτίας της σκουριάς, που μπορεί να υπάρχει σε αυτές”, ενώ προτρέπει τους επιβάτες “να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο νερό”.

Τέλος η EPA σκοπεύει να κάνει και άλλους ελέγχους, ώστε να εξακριβώσει το λόγο για τον οποίο τα αποτελέσματα του ελέγχου της διαφέρουν από τα αποτελέσματα των ελέγχων, που πραγματοποίησαν η Επιτροπή Αεροπορικών Μεταφορών και η Υγειονομική Επιτροπή Τροφίμων και Ποτών, στα αποτελέσματα των οποίων δεν είχε βρεθεί κάτι το ανησυχητικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024