Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣφοδρή κακοκαιρία σε ΗΠΑ – Ευρώπη
Εκλεισε το JFK στη Νέα Υόρκη

Σφοδρή κακοκαιρία σε ΗΠΑ – Ευρώπη

Χιονοθύελλα που έπληξε χθες την ανατολική ακτή των ΗΠΑ ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις, κυρίως από τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης. Εκρηκτική […]

Χιονοθύελλα που έπληξε χθες την ανατολική ακτή των ΗΠΑ ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν εκατοντάδες πτήσεις, κυρίως από τα<...> αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, της Φιλαδέλφειας και της Βοστώνης.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στα αεροδρόμια της Μόσχας λόγω των καθυστερήσεων των πτήσεων εξαιτίας του χιονιού. Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τουλάχιστον 7.000 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας αναμένοντας να αναχωρήσει η πτήση τους. Συνολικά σε δύο από τα τρία αεροδρόμια της Μόσχας, το Σερεμέτιεβο και το Ντομοντέντοβο όπου την Κυριακή διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, έχουν καθυστερήσει περισσότερες από 200 πτήσεις.

Η διάθεση των επιβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι χαρακτηρίστηκε «εκρηκτική» από έναν αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Ria Novosti. Οι επιβάτες απείλησαν το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών και ζήτησαν να συναντηθούν με τη διεύθυνση τους αεροδρομίου, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Σερεμέτιεβο. Μία πύλη του αεροδρομίου έχει μπλοκαριστεί από οργισμένους επιβάτες. Το τρίτο αεροδρόμιο της πόλης, το Βνούκοβο, δεν έχει αναφέρει κανένα πρόβλημα.

Στη Γαλλία, η εναέρια κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού μετά τα προβλήματα και τις ματαιώσεις πολλών πτήσεων που προκάλεσαν το χιόνι και το ψύχος. Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στους σιδηροδόμους και συγκεκριμένα στην κίνηση των τραίνων υψηλής ταχύτητας TGV, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών. Τα τραίνα αυτά υποχρεώνονται τώρα να κινούνται με μειωμένη ταχύτητα, η οποία συνεπάγεται καθυστερήσεις από μισή ως μια ώρα στη βόρεια, ανατολική και νοτιοανατολική Γαλλία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024