Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΒόλος – Σκιάθος με υδροπλάνο από τις 12 Οκτωβρίου
Ενδεχόμενο επέκτασης δρομολόγιων για σύνδεση με Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βόλος – Σκιάθος με υδροπλάνο από τις 12 Οκτωβρίου

Μια νέα δυνατότητα μετακίνησης αποκτούν από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού Μαγνησίας, καθώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ιδιωτική αεροπορική εταιρεία ξεκινά δρομολόγια με υδροπλάνα, […]

Μια νέα δυνατότητα μετακίνησης αποκτούν από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νομού Μαγνησίας, καθώς, σύμφωνα με το<...> ΑΠΕ/ΜΠΕ, ιδιωτική αεροπορική εταιρεία ξεκινά δρομολόγια με υδροπλάνα, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα σε είκοσι λεπτά από το Βόλο στη Σκιάθο και αντίστροφα. Εννιαθέσιο υδροπλάνο θα εκτελεί προς το παρόν δύο δρομολόγια την ημέρα, ενώ επιδίωξη της εταιρείας είναι να επεκτείνει τα δρομολόγια και προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

“Πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια και αντιμετώπισε εμπόδια λόγω του ασαφούς θεσμικού πλαισίου για τα υδροπλάνα στην Ελλάδα”, αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντινομάρχης Μαγνησίας, κα Εύη Αδαμάκη. Ωστόσο, επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης και κατασκευής υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου.

Στη Σκιάθο, το υδροπλάνο θα προσγειώνεται στο αεροδρόμιο “Αλ. Παπαδιαμάντης”, ενώ επιδίωξη της νομαρχίας είναι να προχωρήσει η κατασκευή υδατοδρομίων και στα τρία νησιά των Σποράδων. Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης των δρομολόγιων της, ώστε τα υδροπλάνα να συνδέουν επίσης το Βόλο και τις Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

“Το χειμώνα, οι κάτοικοι των Σποράδων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα απομόνωσης, καθώς σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Από την άλλη πλευρά, το υδροπλάνο είναι ένα μέσο που μπορεί να προσγειωθεί και να προσθαλασσωθεί ακόμη και με εννέα μποφόρ», σημειώνει η κ. Τονίζει, παράλληλα, ότι έχει διατυπωθεί αίτημα στην εταιρεία να προσαρμόσει δύο θέσεις από το υδροπλάνο της ώστε να εκτελούνται διακομιδές ασθενών, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

“Το υδροπλάνο είναι ένας μοντέρνος και ασφαλής τρόπος μετακίνησης που θα εξυπηρετήσει όλη την περιοχή συγκοινωνιακά και τουριστικά. Θέλουμε η επένδυση να μείνει στον τόπο μας και πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα την αγκαλιάσει”, προσθέτει η αντινομάρχης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024