Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΔεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η απεργία των πιλότων της Lufthansa

Δεν θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η απεργία των πιλότων της Lufthansa

Η απεργία που είχαν ανακοινώσει οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa, γεγονός πρωτοφανές στην 75χρονη ιστορία της εταιρίας, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, αφού οι πιλότοι αποφάσισαν να αποδεχτούν τη […]

Η απεργία που είχαν ανακοινώσει οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Lufthansa<.>, γεγονός πρωτοφανές στην 75χρονη ιστορία της εταιρίας, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά, αφού<...> οι πιλότοι αποφάσισαν να αποδεχτούν τη διαιτησία.

Το κόστος των απεργιακών κινητοποιήσεων των πιλότων της Lufthansa, με στόχο την προώθηση των αιτημάτων τους, εκτιμάται ότι ανέρχεται έως τώρα στα 100 εκατ. ευρώ (34,075 δισ. δρχ.). Έπειτα από οκτώ εβδομάδες διαπραγματεύσεων η ένωση πιλότων της Lufthansa διεκδικεί αύξηση 24% επί του βασικού μισθού, καταβολή επιδόματος παραγωγικότητας ισοδύναμου με μισθούς δύο μηνών και επαναδιαπραγμάτευση των μισθολογικών θεμάτων ύστερα από 12 μήνες. Η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει αυξήσεις ύψους 13,6% σε διάστημα τεσσάρων ετών και επιδόματα παραγωγικότητας, που αντιστοιχούν σε αύξηση των αποδοχών κατά 16,7%.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούσαν κάθε Πέμπτη οι πιλότοι, έχουν προκαλέσει μεγάλη απώλεια εσόδων για το γερμανικό αερομεταφορέα. Την περασμένη Πέμπτη η διοίκηση αναγκάστηκε να ματαιώσει 800 από τις 1.000 προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν ακυρωθεί σχεδόν 900 πτήσεις, με απώλεια εσόδων <>b23 εκατομμυρίων δολαρίων (9 δισ. δραχμές).

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις οποίες προχώρησαν το τελευταίο διάστημα οι πιλότοι, αποτελούν καινοφανές φαινόμενο για την 75χρονη ιστορία τoυ γερμανικού αερομεταφορέα και εκφράζονται ανησυχίες για επιπτώσεις στο προφίλ της εταιρείας. "Οι επιβάτες που έχουν ενοχληθεί από τις καθυστερήσεις ίσως να επιλέξουν μια άλλη αεροπορική εταιρεία, η οποία θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες" σχολίασε αναλυτής της Credit Agricole.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024