Τελευταία νέα

Η Aeroflot αναζητά συμμαχία

H SkyTeam αναμένει την τελική απόφαση της Aeroflot, με την οποία ο ρωσικός αερομεταφορέας θα επιβεβαιώσει αν το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει θα καταλήξει σε προσχώρηση στην συμμαχία της SkyTeam. […]

H SkyTeam αναμένει την τελική απόφαση της Aeroflot, με την οποία ο ρωσικός αερομεταφορέας θα επιβεβαιώσει αν<...> το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει θα καταλήξει σε προσχώρηση στην συμμαχία της SkyTeam. Το Ιανουάριο η SkyTeam ανακοίνωσε ότι θα καλωσόριζε την προσχώρηση της Aeroflot στη συμμαχία, με την οποία ούτως ή άλλως συνεργαζόταν στενά, όμως η Aeroflot έσπευσε να τονίσει ότι δεν είχε ακόμα λάβει οριστική απόφαση. Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου για την συγχώνευση της Air France/KLM, ο πρόεδρος της Air France, Jean-Cyril Spinetta, δήλωσε: “Η Aeroflot πρέπει να αποφασίσει σε τι είδους συμμαχία θέλει να συμμετάσχει. Νομίζω ότι η στιγμή της επιλογής δεν θα αργήσει πολύ. Ελπίζω να πάρει την σωστή απόφαση και να προσχωρήσει στην SkyTeam”.

Η SkyTeam αποσκοπεί στην ενίσχυση της θέσης της στην Ανατολική Ευρώπη. Έχει ήδη στις τάξεις της τον Τσεχικό αερομεταφορέα CSA Czech Airlines, η οποία λειτουργεί με βάση το αεροδρόμιο της Πράγας, τη βασική πύλη της SkyTeam στην Ανατολική Ευρώπη. Παράλληλα, η SkyTeam διαπραγματεύεται με την σύμμαχο της KLM, την ουγγρική αεροπορική εταιρία Malev με σκοπό να την πείσει να συνεργαστεί με τη συμμαχία.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024