Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΔ. Αβραμόπουλος: “Πρέπει να αξιοποιήσουμε το μεταολυμπιακό τοπίο”

Δ. Αβραμόπουλος: “Πρέπει να αξιοποιήσουμε το μεταολυμπιακό τοπίο”

Το τρίτο Διεθνές Θαλάσσιο Συμπόσιο για μεγάλα επαγγελματικά σκάφη, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 12 Μαΐου, εγκαινίασε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο νησί του Πόρου…

Το τρίτο Διεθνές Θαλάσσιο Συμπόσιο για μεγάλα επαγγελματικά σκάφη, το οποίο θα διαρκέσει έως τις<...> 12 Μαΐου, εγκαινίασε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στο νησί του Πόρου.

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφερόμενος στον τομέα της προβολής της χώρας μας ενόψει των Ολυμπιακών τόνισε τα εξής: “Ήδη έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια και έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διαφημιστικής καμπάνιας ταχείας διενέργειας με απώτερο σκοπό να αξιοποιήσουμε αυτό καθ΄ αυτό το γεγονός των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά εκείνο, που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η τουριστική αξιοποίηση του μεταολυμπιακού τοπίου. Και εκεί είναι ακριβώς, που εστιάζεται η νέα στρατηγική του τουρισμού μας, έτσι ώστε από του χρόνου και μετά ο ελληνικός τουρισμός να απογειωθεί αναδεικνύοντας όλες τις δυνατότητες που έχουμε σε όλα τα πεδία όπου αναπτύσσονται τουριστικές δραστηριότητες, με 16 εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επιτέλους στην πατρίδας μας, με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών, χάρις στην έμπνευση του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ανοίγει μία καινούργια εποχή για τον ελληνικό τουρισμό”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πόρου, Σπύρος Σπυρίδων, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας αφού συνεισφέρει με ποσοστό 18% στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, απασχολεί περί τους 800.000 εργαζόμενους και το σύνολο των εσόδων που προέρχεται από αυτή τη μορφή της οικονομίας ξεπερνά την αξία των Ελληνικών εξαγωγών σε προϊόντα και υπηρεσίες”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σπυρίδων υπογράμμισε : “ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Ελληνικός στόλος των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής που αριθμεί περί το 3.500 σκάφη είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Η διεξαγωγή της έκθεσης των σκαφών αναψυχής και το συνέδριο για τον ποιοτικό θαλάσσιο τουρισμό σ` ένα από τα πολλά και πανέμορφα νησιά της Ελλάδος θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν από κοντά την αρμονία της ζωής στα νησιά μας, την διάχυτη αίσθηση του ανθρώπινου μέτρου, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική μας κληρονομιά, την ιστορικότητα των νησιών μας και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων τους.

Το 3ο διεθνές Συμπόσιο για επαγγελματικά σκάφη είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για τη χώρα μας, μιας και διεξάγονται ελάχιστες εκδηλώσεις για τον κλάδο αυτό στην Μεσόγειο, όπως στο Μαρμάρι και την Γένοβα”.

Σημαντικός Αριθμός Επαγγελματικών Σκαφών

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελλάδα κατέχει τα περισσότερα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής πανευρωπαϊκά και είναι μοναδική ευκαιρία για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας μας, να προβληθούν με τον καλύτερο τρόπο και σε μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Μεσογείου: τον Πόρο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόρου “50 σκάφη που δεν περνάνε απαρατήρητα, όχι μόνο λόγω μεγέθους (Mega Yachts), αλλά και εξ` αιτίας των υπερπολυτελών χώρων τους. Όλα τα σκάφη φέρουν την ελληνική σημαία και έχουν πλήρωμα υψηλών προδιαγραφών”. Την τελετή των εγκαινίων του Συμποσίου τίμησαν με την παρουσία τους οι κύριοι Βασίλης Μιχαλολιάκος Υφυπουργός Εθνικής Aμυνας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, βουλευτές του νομού Αττικής, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και του διπλωματικού Σώματος και Δήμαρχοι των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024