Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτα σκαριά νέος κώδικας τουριστικής συμπεριφοράς για όλη την Ελλάδα

Στα σκαριά νέος κώδικας τουριστικής συμπεριφοράς για όλη την Ελλάδα

Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ενεργοποιηθεί ένας νέος κώδικας τουριστικής συμπεριφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα με τον οποίο θα δίνονται οι απαιτούμενες συστάσεις για αποφυγή ακραίων επεισοδίων σε τουριστικές περιοχές

Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ενεργοποιηθεί ένας νέος κώδικας τουριστικής συμπεριφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα με τον<...> οποίο θα δίνονται οι απαιτούμενες συστάσεις για αποφυγή ακραίων επεισοδίων σε τουριστικές περιοχές αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε προ ημερών τη Ρόδο και είχε συσκέψεις με τουριστικούς παράγοντες για να `ακτινογραφηθεί` η φετινή τουριστική κίνηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε ο πρόξενος της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο, συζητήθηκε το θέμα της άμεσης αντιμετώπισης φαινομένων, όπως τα περσινά επεισόδια με Βρετανούς τουρίστες στο Φαληράκι και εκφράστηκε ομόφωνα η άποψη, ότι τέτοιες εικόνες δεν αντιπροσωπεύουν ούτε τους τοπικούς παράγοντες του τουρισμού αλλά ούτε και τους Βρετανούς τουρίστες, που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Ο Υπουργός Τουρισμού έκανε σαφές ότι `το πρόβλημα το μοιραζόμαστε`. Τόσο εμείς, όπως το βιώσαμε πέρσι εδώ στη Ρόδο – γιατί αδίκησε όλο το νησί και όχι μόνο το Φαληράκι – αδίκησε όμως και τους Βρετανούς τουρίστες. Γιατί μία μικρή μειονότητα, καταφέρνει να μπαίνει πάντοτε στο επίκεντρο των γεγονότων και να δημιουργούνται αυτές οι εικόνες.

“Το Φαληράκι είναι η δύναμη πυρός του τουρισμού της Ρόδου. Πρέπει να συνδυάζει την ποιότητα των λειτουργιών και των υπηρεσιών με την επίσης υψηλή ποιότητα της εικόνας της περιοχής, που οφείλουμε να αναδείξουμε”. Θα πρέπει δήλωσε “να έχουμε ένα μόνιμο όργανο διαχείρισης τέτοιων προβλημάτων, διότι παρά τα μέτρα που θα παίρνουμε μπορεί ανά πάσα στιγμή να ξαναπροκύψουν. Εάν πέρσι υπήρχε μία επιτροπή διαχείρισης κρίσεων, θα συνείρχετο την ίδια βραδιά και πολλά από εκείνα που μας ξέφυγαν, θα είχαν ελεγχθεί στο ξεκίνημά τους. Αυτές του είδους οι κρίσεις είναι σαν τις πυρκαγιές. Αν δεν τις χτυπήσεις την ώρα που ξεκινούν, τότε δυστυχώς θα καεί το δάσος”.

Αναβαθμισμένο το Υπουργείο Τουρισμού

Στο μεταξύ, ο κ. Δ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο νέο ρόλο του Υπουργείου Τουρισμού τονίζοντας τα εξής: “Όλον αυτόν τον καιρό δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά, στήνουμε ένα καινούργιο Τουριστικό μηχανισμό, παίρνοντας υπόψη την εμπειρία των άλλων υπουργείων σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ανακοινωθεί Κώδικας Τουριστικής Συμπεριφοράς για ολόκληρη την Ελλάδα, με οδηγίες προς τις υπηρεσίες μας, να τύχουν αυστηρότατης εφαρμογής, οι όροι που τίθενται για ολόκληρη τη χώρα. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των κανόνων έχουν να κάνουν με την προστασία του ελληνικού τουρισμού από τέτοια φαινόμενα. Παίρνοντας αφορμή από τη δραματική εμπειρία που έζησε πέρσι η Ρόδος και το Φαληράκι, ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι θα συγκροτήσει παρόμοιες επιτροπές διαχείρισης τοπικών κρίσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας υψηλής τουριστικής ευαισθησίας. Σε λίγες ημέρες θα είμαι στην Κέρκυρα. Το ίδιο θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη.

“Μέσα από αυτή τη σύσκεψη βγαίνουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις, οι οποίες θα τηρηθούν με αυστηρότητα και πάντοτε έχοντας ως άξονα αναφοράς το σεβασμό προς τον πολιτισμό και προς τους παράγοντες του τουρισμού, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους. Εμείς θα τους συμπαρασταθούμε και θα τους προστατέψουμε, γιατί αυτή είναι η υποχρέωσή μας”, τόνισε.

Απονομή Ευρωπαϊκών Τουριστικών Βραβείων

Κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του στη Ρόδο ο κ. Αβραμόπουλος παρέστη στη μεγάλη εκδήλωση απονομής των Ευρωπαϊκών Τουριστικών Βραβείων των βρετανικών εφημερίδων Guardian και Observer. Στην ομιλία του ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε, τη σημασία της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης στην Ελλάδα και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστικό προορισμό, όπως είναι η Ρόδος.

Παρουσία εκατοντάδων βρετανών δημοσιογράφων και Ευρωπαίων τουριστικών παραγόντων ο κ. Αβραμόπουλος παρουσίασε το πλαίσιο της νέας τουριστικής πολιτικής για τη χώρα μας, επισημαίνοντας, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση φιλοδοξεί να καταστήσει τον τομέα του τουρισμού, ως μία από τις βασικές αιχμές της αναπτυξιακής πολιτικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Χάρης Κοκκώσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου, Δήμαρχοι του νησιού, εκπρόσωποι Ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024