Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΛαφαζάνης: Εφιαλτικό το σενάριο για το κλείσιμο της «Ολυμπιακής»
Βουλευτής Β` Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Λαφαζάνης: Εφιαλτικό το σενάριο για το κλείσιμο της «Ολυμπιακής»

Αναλογιστική Μελέτη, που προβλέπει το κλείσιμο και των τριών εταιριών, Ολυμπιακές Αερογραμμές, Ο.Α. – Υπηρεσίες, Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, με την ταυτόχρονη απόλυση, έναντι αποζημιώσεων, όλου του τακτικού προσωπικού (3.877 άτομα) των εταιριών και το πέταγμα κυριολεκτικά στο δρόμο των 4.300 εποχιακών υπαλλήλων της, εκπόνησε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας…

Αναλογιστική Μελέτη, που προβλέπει το κλείσιμο και των τριών εταιριών, Ολυμπιακές Αερογραμμές, Ο.Α. – Υπηρεσίες, Ολυμπιακή Αεροπλοΐα, με την ταυτόχρονη απόλυση, έναντι αποζημιώσεων, όλου του τακτικού προσωπικού (3.877 άτομα) των εταιριών<...>και το πέταγμα κυριολεκτικά στο δρόμο των 4.300 εποχιακών υπαλλήλων της, εκπόνησε το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» (10/01/2008).

Από το σύνολο των 3.877 ατόμων που απολύεται και αποζημιώνεται, τα 2.133 προβλέπεται -σύμφωνα με την Αναλογιστική Μελέτη- να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι εντάσσονται σε «ειδικό πρόγραμμα επαγγελματική επανειδίκευσης, αποκατάστασης και απασχόλησης».

Το αποτέλεσμα αυτής της αναλογιστικής μελέτης έχει κοινοποιηθεί προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Απασχόλησης, έχει πραγματοποιηθεί με κυβερνητική εντολή από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών και το πραγματικό κόστος των διαδικασιών που προβλέπει αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Χαρακτηρίζοντας το παραπάνω κρυφό σενάριο ως “πρωτοφενές και εφιαλτικό για την τύχη συνολικά της Ολυμπιακής και των εργαζομένων στην εταιρία”, αφού “έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επίσημες και καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπ. Μεταφορών” ο βουλευτής Β` Πειραιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, με ερώτηση του στη Βουλή προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Μεταφορών και Οικονομίας & Οικονομικών, ζήτησε την Παρασκευή ενημέρωση για τα ακόλουθα θέματα:

  1. Γιατί εδόθη κυβερνητική εντολή για την εκπόνηση της εφιαλτικής Αναλογιστικής Μελέτης, αν όχι για να εφαρμοσθεί;

  2. Γιατί η κυβέρνηση άλλα ισχυρίζεται δημοσίως και άλλα σχεδιάζει στα «κρυφά» για την «Ολυμπιακή»; Ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο της κυβέρνησης για το μέλλον της Ολυμπιακής και των εργαζομένων σε αυτήν;

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους κ.κ. Υπουργούς να κοινοποιήσουν το πλήρες περιεχόμενο της ως άνω Αναλογιστικής Μελέτης με όλα τα τυχόν προσαρτήματά της.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024