Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΜονόωρη στάση εργασίας των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών

Μονόωρη στάση εργασίας των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών

Μονόωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2006, οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, διαμαρτυρόμενοιγια “το τι συμβαίνει στη μητρική εταιρία και για τις περίεργες αποφάσεις”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο […]

Μονόωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2006, οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών, διαμαρτυρόμενοι<...>για “το τι συμβαίνει στη μητρική εταιρία και για τις περίεργες αποφάσεις”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος τους, κ. Τάσος Χρυστοφίδης, διατυπώνοντας το αίτημα “για ενίσχυση της μητρικής εταιρίας και για λήψη σωστών αποφάσεων, για να πάει μπροστά η εταιρία”.

Συγκεκριμένα, η στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί, από τις 10:30 μέχρι τις 11:30, επηρεάζοντας μόνο μια πτήση για 25 λεπτά (CY346 από τη Λάρνακα προς το Λονδίνο), ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Χρυστοφίδης “η απεργία δεν είχε στόχο να εκδικηθεί οποιονδήποτε ή να θυματοποιήσει τους επιβάτες”.

Στόχος μας, ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για τις τελευταίες αποφάσεις και τις εξελίξεις που δρομολογούνται στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Πρόκειται συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Χρυστοφίδης, “για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών για τη Hellas Jet, που όλο λένε ότι κλείνει και παραμένει ανοικτή, ενώ το Δ.Σ. ανακοίνωσε ότι πιθανόν να παραχωρηθεί αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών το προσεχές Φθινόπωρο στην Hellas Jet”. Οι πιλότοι διαμαρτύρονται επίσης για την “εκμίσθωση από την Hellas Jet, η οποία είναι χωρίς αεροπλάνα από τον περασμένο Μάιο, αεροπλάνου από εταιρία τουρκικών συμφερόντων και με τουρκικό πλήρωμα για πτήσεις από την Κρήτη και εκμίσθωση άλλου αεροπλάνου από εταιρία λετονικών συμφερόντων και με λετονικό πλήρωμα που θα εκτελεί πτήσεις από την Κύπρο”.

“Υπάρχουν επίσης”, κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης, θέματα ασφάλειας, το γεγονός ότι παραμένει η ίδια Διεύθυνση στην εταιρία, χωρίς να γίνεται οτιδήποτε για να έρθει ένας καινούργιος Εμπορικός Διευθυντής και γενικά υπάρχει μία υπονόμευση και υπόσκαψη της μητρικής εταιρίας έναντι των θυγατρικών”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024