Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΝέα αεροσκάφη και δρομολόγια στο θερινό πρόγραμμα της KLM

Νέα αεροσκάφη και δρομολόγια στο θερινό πρόγραμμα της KLM

Σημαντικά αναβαθμισμένο θα είναι το νέο θερινό πρόγραμμα της KLM Royal Dutch Airlines, εθνικού αερομεταφορέα της Ολλανδίας. Και αυτό το καλοκαίρι η KLM θα συνεχίσει την πολιτική της για ποιοτική […]

Σημαντικά αναβαθμισμένο θα είναι το νέο θερινό πρόγραμμα της KLM<.> Royal Dutch Airlines, εθνικού αερομεταφορέα της Ολλανδίας<...>. Και αυτό το καλοκαίρι η KLM θα συνεχίσει την πολιτική της για ποιοτική ανάπτυξη και την προσπάθεια για την αύξηση της απόδοσης στις πτήσεις της.

Η εταιρία, η οποία συγκριτικά με το πτητικό σχέδιο του περασμένου θέρους έχει ανεβάσει τη χωρητικότητά της περίπου 2%, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί σε στενή συνεργασία με τους συνεταίρους της, ώστε να προσφέρει ένα παγκόσμιο δίκτυο με ικανοποιητική συχνότητα πτήσεων και βολικές ανταποκρίσεις.

Συγκεκριμένα, η KLM θα αποτελέσει την πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία η οποία θα εντάξει στο στόλο της Boeing 737-900. Τα 4 νέα αεροσκάφη Β 737-900, που διαθέτουν 178 θέσεις, θα αποκτηθούν μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου 2001 και θα δρομολογηθούν προς κύριους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη η Λισσαβόνα και η Αθήνα.
Η απόκτηση των 4 αεροσκαφών εντάσσεται στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου της εταιρίας που στοχεύει τόσο στην αναβάθμιση του προϊόντος όσο και στη μείωση της αρνητικής επίδρασης στο περιβάλλον.

Αμερική

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο υπερατλαντικό δίκτυο της εταιρίας είναι η έναρξη την 1η Απριλίου καθημερινών πτήσεων Άμστερνταμ-Μαϊάμι, με αεροσκάφος DC-10 της Northwest Airlines, με την οποία η KLM έχει στρατηγική συμμαχία. Η πτήση θα αναχωρεί από το Άμστερνταμ στις 14.35 και θα φτάνει στο Μαϊάμι στις 18.25 την ίδια μέρα.
Η συχνότητα των πτήσεων προς το Λος-Άντζελες θα ανέλθει από 9 σε 11 την εβδομάδα, ενώ KLM και Northwest θα εκτελούν από μία καθημερινή πτήση μεταξύ Άμστερνταμ-Νέας Υόρκης.
Διατηρούνται τα δρομολόγια από Άμστερνταμ προς Ντιτρόιτ (5 φορές την ημέρα), Μιννεάπολη (2 φορές την ημέρα) και Μέμφις (1 φορά την ημέρα).
Η εταιρία αρχίζει πτήσεις προς το Σάο-Πάολο της Βραζιλίας, τις οποίες θα πραγματοποιεί 5 φορές την εβδομάδα με αεροσκάφος Boeing 747-400 combi, ενώ διακόπτει το δρομολόγιό της προς το Βουένος Άϊρες. Παράλληλα προσθέτει και 6η πτήση προς τις Αντίλλες (Αρούμπα-Κουρασάο).

Ευρώπη

Στην Ευρώπη η KLM, σύμφωνα με το θερινό πρόγραμμα, αναπροσαρμόζει αρκετά από τα δρομολόγιά της. Αυξάνει από 5 σε 6 την εβδομάδα τον αριθμό των πτήσεων προς Κίεβο και Ουκρανία. Σε συνεργασία με την Ukraine International Airlines, αυτό το καλοκαίρι, θα εκτελεί συνολικά 11 πτήσεις την εβδομάδα προς το Κίεβο.
Μαζί με την Malev, με την οποία πρόσφατα συμφώνησε για codeshare συνεργασία, θα προσφέρει 4 πτήσεις την ημέρα μεταξύ Βουδαπέστης και Άμστερνταμ.
Την πτήση Άμστερνταμ-Βρέμη, που εκτελούσε η Eurowings, αναλαμβάνει τώρα η θυγατρική της εταιρία KLM citycopper.
Η KLM θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τη αγορά της Νορβηγίας σε συνεργασία με την Braathens, προσφέροντας συνολικά 14 πτήσεις την ημέρα προς Oslo, Sandefjord, Stavanger και Bergen.
Κανονικά θα εκτελούνται και οι καθημερινές πτήσεις προς την Πορτογαλία (δύο για Λισσαβόνα με KLM και μία για Οπόρτο με Transavia).

Ασία

Η εταιρία ενισχύει την παρουσία της στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα-Λουμπούρ πετώντας 6 φορές την εβδομάδα με Boeing 747-400 Combi, ενώ η χωρητικότητά της αυξάνεται με τις 7 πτήσεις την εβδομάδα που πραγματοποιεί με κοινούς κωδικούς πτήσεων η συνεταίρος της Malaysia Arlines. Επίσης σε συνεργασία με την Malaysia Arlines προσφέρει καθημερινή εξυπηρέτηση από την Κουάλα-Λουμπούρ για επτά πόλεις στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Οι πτήσεις προς την Μπανγκόκ από 7 αυξάνονται σε 11 την εβδομάδα και παράλληλα διπλασιάζονται οι 2 πτήσεις την εβδομάδα προς Nagoya/Sapporo.
Από την 1η Απριλίου σε συνεργασία με την Japan Airlines system(JAS), θα προσφέρει συνδέσεις για περισσότερους από 20 προορισμούς στην Ιαπωνία.

Αφρική

Και στη μαύρη ήπειρο ενισχύει η KLM την παρουσία της. Οι πτήσεις της προς τη Γκάνα αυξάνονται από 5 σε 7 την εβδομάδα, ενώ αυξάνεται και η μεταφορική δυνατότητα των 6 πτήσεων της προς το Λάγος της Νιγηρίας, με την αντικατάσταση του Boeing 767 με αεροσκάφος MD-11. Παράλληλα συνεχίζονται οι δύο καθημερινές πτήσεις προς το Ναϊρόμπι σε συνεργασία με την Kenya Airways.

Μέση Ανατολή

Η δεύτερη πτήση που καθιέρωσε στις 14 Ιανουαρίου προς το Ντουμπάι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα πραγματοποιείται κανονικά το καλοκαίρι. Από τις 28 Μαΐου θα προσθέσει 2 ακόμη πτήσεις προς την Τεχεράνη, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό τους σε 5 την εβδομάδα και μία τέταρτη πτήση προς την πρωτεύουσα του Καζακστάν Άλμα Άτα.

Πριν από τον Ιούνιο του 2001 αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της νέας World Business Class στα αεροπλάνα Boeing 747 και MD-11 που πραγματοποιούν διηπειρωτικές πτήσεις, ενώ συνεχίζεται κανονικά η εγκατάσταση της νέας οικονομικής θέσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024