Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΛαφαζάνης: Στο σφυρί τα παραλιακά ‘φιλέτα’ του ΕΟΤ

Λαφαζάνης: Στο σφυρί τα παραλιακά ‘φιλέτα’ του ΕΟΤ

Για εκποίηση, εμπορευματοποίηση, τσιμεντοποίηση της παράκτιας ζώνης του Σαρωνικού κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΝ, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σχετική ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ. Ο […]

Για εκποίηση, εμπορευματοποίηση, τσιμεντοποίηση της παράκτιας ζώνης του Σαρωνικού κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΝ, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε<...> σχετική ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ.

Ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι παραδίδει το θαλάσσιο μέτωπο της Αθήνας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι τα σχέδια της εταιρείας "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα" για κατασκευή επτά καινούργιων ξενοδοχείων στον Φλοίσβο, την μαρίνα Αλίμου, τη Ζέα, την Ανάβυσσο, αλλά και με την ιδιωτικοποίηση των μαρίνων Αλίμου, Φλοίσβου Ζέας, Βουλιαγμένης έχουν σαν αποτέλεσμα να στρεβλωθεί η τουριστική και εμπορική ανάπτυξη.

Ο εν λόγω βουλευτής, σημειώνει ότι: "Οι επιπτώσεις των παραπάνω σχεδίων είναι τραγικές: Μη αντιστρέψιμη ρύπανση του Σαρωνικού, τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων του πυκνοδομημένου λεκανοπεδίου, δημιουργία ενός τείχους κτισμένων όγκων το οποίο απομονώνει τον αστικό ιστό από την παράκτια ζώνη, πρόσθετα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα σε μία περιοχή υπερκορεσμένη. Τα Νότια προάστια θα υποβαθμιστούν τραγικά και όλοι οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα στερηθούν ένα μοναδικό χώρο για κολύμβηση και ήπια αναψυχή".

Γι' αυτό το λόγο, ο κ. Λαφαζάνης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν για τις εν λόγω παρεμβάσεις, καταθέτοντας τα ακριβή σχέδια της ΕΤΑ για την παράκτια ζώνη και την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024