Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΠροβλήματα εν πτήσει με αίσιο τέλος σε Concorde της Air France

Προβλήματα εν πτήσει με αίσιο τέλος σε Concorde της Air France

Μέρος του πηδαλίου του έχασε το Concorde F-BVFA της Air France που πραγματοποιούσε χθες πτήση από Παρίσι προς Ν. Υόρκη, αλλά, προσγειώθηκε κανονικά και στην ώρα του στο αεροδρόμιο Κέννεντυ. […]

Μέρος του πηδαλίου του έχασε το Concorde F-BVFA της Air France που πραγματοποιούσε χθες πτήση από Παρίσι προς Ν. Υόρκη<...>, αλλά, προσγειώθηκε κανονικά και στην ώρα του στο αεροδρόμιο Κέννεντυ. Η Air France ανακοίνωσε ότι διεξάγεται τεχνική έρευνα.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, ότι στις 19 Φεβρουαρίου το Concorde F-BTSD που πραγματοποιούσε, επίσης, πτήση από Παρίσι σε Νέα Υόρκη με 47 επιβάτες και 9 μέλη πλήρωμα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα σε μια από τις μηχανές του, αλλά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δύσκολο προμηνύεται το μέλλον των αεροπλάνων Concorde της British Airways, αφού όπως δήλωσε η εταιρία εξετάζει την περίπτωση αναθεώρησης των πτήσεων.

Η British Airways, που προσφέρει πτήσεις με τα Concorde μόνο μεταξύ της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, αντιμετωπίζει πρόβλημα πληρότητας, ιδίως μετά την πτώση του Concorde της Air France το 2000. Το αποτέλεσμα είναι οι πτήσεις να είναι ζημιογόνες. Αν αυτό συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η εταιρία θα πρέπει να σταματήσει τις πτήσεις.

Παρόλα αυτά στέλεχος της British Airways ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν οι πτήσεις για όσο χρονικό διάστημα είναι ασφαλείς, αξιόπιστες, και εμπορικά βιώσιμες. Δεν αρνήθηκε όμως ότι η εταιρία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της διακοπής τους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024