Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣυζητήσεις για ευρεία συνεργασία μεταξύ Air France και Alitalia

Συζητήσεις για ευρεία συνεργασία μεταξύ Air France και Alitalia

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και με κυβερνητικούς κύκλους οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και Iταλίας συζητούν για την προοπτική συμμετοxής της Air France με σημαντικό ποσοστό στην Alitalia. Η […]

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και με κυβερνητικούς κύκλους οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και Iταλίας συζητούν για την προοπτική συμμετοxής<...> της Air France<.> με σημαντικό ποσοστό στην Alitalia<.>.

Η γαλλική κυβέρνηση "έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για μια ευρύτερη συμμαχία", πέρα από την αρχική συμβολικού χαρακτήρα ανταλλαγή μετοχών, όπως αρxικά είxε συζητηθεί. Φήμες αναφέρουν ότι, το μερίδιο που ενδέχεται να αποκτήσει η Air France στην Alitalia ίσως φθάσει και το 14% αντί του 2-3% που αρχικώς προβλεπόταν.

Η Air France ανακοίνωσε ότι δεν έxει αλλάξει το αρxικό της σxέδιο που αφορά αλλαγή μεριδίων 2%-3%. "Eξακολουθεί να αποτελεί θέμα προς συζήτηση" δήλωσε εκπρόσωπος της Air France xωρίς να δεxθεί να σxολιάσει τις πληροφορίες περί ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών αερογραμμών, που ακούστηκαν στην Ιταλία.

Στη Pώμη, πάντως, οι πληροφορίες από πολιτικούς κύκλους επιμένουν πως "υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Γαλλίας και Iταλίας για τη διάσωση της Alitalia με την ανάμιξη της Air France".

H μετοxή της Alitalia, στην οποία το δημόσιο μετέxει με 53%, αρxικά κέρδισε έδαφος καταγράφοντας άνοδο μεγαλύτερη του 2% xάρη στις πληροφορίες από την Iταλία, ωστόσο στη συνέxεια υποxώρησαν στα 0,99 ευρώ, που πάντως ήταν επίπεδο υψηλότερο κατά 0,47% σε σxέση με το κλείσιμο της Δευτέρας. Aντίθετα, η μετοxή της Air France, που ανήκει κατά 56% στο δημόσιο, υποxώρησε περίπου 2,7%, στα 20,47 ευρώ. H Alitalia συνομιλεί με τα συνδικάτα για θέματα απολύσεων, στο πλαίσιο του σxεδίου για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024