Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Αναιτιολόγητη η διάταξη για τα τουριστικά λεωφορεία

ΠΟΕΤ: Αναιτιολόγητη η διάταξη για τα τουριστικά λεωφορεία

Με επιστολή της η ΠΟΕΤ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, και τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, τον υπουργό Οικονομίας κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τον […]

Με επιστολή της η ΠΟΕΤ<.>, Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, προς τον υπουργό Πολιτισμού κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, και<...> τους υπουργούς Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλο, τον υπουργό Οικονομίας κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστα Καραμανλή, και την Πρόεδρο του ΑΘΗΝΑ 2004 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, τονίζει ότι το άρθρο 37 στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα "μέτρα για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις", είναι υποτιμητικό για τα 5.200 τουριστικά λεωφορεία της χώρας μας.

Επίσης, το άρθρο χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο να διαταράξει την εργασιακή ισορροπία στο χώρο μας, που επί σειρά ετών έχουμε από κοινού συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι και κράτος κατακτήσει.

Η ΠΟΕΤ αναφέρει ότι τα ελληνικά τουριστικά λεωφορεία που έχουν αποκτηθεί με δαπάνες εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που καταβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις των μελών της χωρίς την παραμικρή συνδρομή του κράτους, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα των Ευρωπαϊκών κρατών. Ακόμα το άρθρο χαρακτηρίζεται και επικίνδυνο, γιατί η προσθήκη νέων λεωφορείων στην ελληνική αγορά και μάλιστα με τον τρόπο που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 37, θα διαταράξουν την ήδη βεβαρημένη από διάφορους παράγοντες που δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε, ισορροπία.

'Κύριε Υπουργέ' συνεχίζει η ανακοίνωση, 'οι ομοσπονδίες μας επί ένα και πλέον έτος έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένες συναντήσεις με τους αρμόδιους για τις μεταφορές του Οργανισμού ΑΘΗΝΑ 2004, προκειμένου να αναλάβουν ένα μεγάλο μέρος του σημαντικού αυτού έργου και βρίσκονται ήδη προ της τελικής συμφωνίας. Έχουμε καταγράψει μέχρι στιγμής 1.800 τουριστικά λεωφορεία, τα οποία πληρούν όλες εκείνες τις προδιαγραφές για την ανάληψη του μεταφορικού έργου των Ολυμπιακών Αγώνων, με προοπτική να τα αυξήσουμε, εάν τούτο κριθεί αναγκαίο από τους υπευθύνους. Ρωτήθηκε λοιπόν κανένας από τους αρμόδιους της επιτροπής μεταφορών του Οργανισμού 2004, εάν ή όχι υπάρχει έλλειψη τουριστικών λεωφορείων, ώστε να περιληφθεί το άρθρο 37 στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο; Πιστεύουμε πως όχι. Και αυτό μας βάζει σε τρομερές ανησυχίες.'

Η ανακοίνωση τονίζει ότι 'είμαστε ο κατ΄ εξοχήν κλάδος που ενδιαφέρεται για τα αποτελέσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, γιατί η επιτυχία ή αποτυχία τους θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην παραπέρα πορεία του τουρισμού της χώρας, τον οποίο επί σειρά ετών έχουμε υπηρετήσει και εξακολουθούμε να υπηρετούμε. Σας παρακαλούμε λοιπόν, να προβείτε στην απάλειψη του άρθρου 37 του εν λόγω νομοσχεδίου, κατανοώντας τις ενστάσεις του κλάδου και να είστε βέβαιος ότι ο κλάδος θα πράξει για μια ακόμη φορά το καθήκον του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς και αυτό δεν είναι απειλή, θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν σαν συνδικαλιστικοί φορείς, με όποιο μέσο διαθέτουμε, να ματαιώσουμε την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης, η οποία θα επιβαρύνει σε έσχατο βαθμό τη δεινή θέση που βρίσκονται ήδη τα τουριστικά λεωφορεία.'

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΤ δηλώνου ότι δεν βλέπουν τον λόγο σύστασης πολυμελούς επιτροπής που θα κρίνει την επάρκεια ή ανεπάρκεια του αριθμού των τουριστικών λεωφορείων, παρά μια ευέλικτη και εξειδικευμένη επιτροπή από εκπροσώπους του Οργανισμού 2004, των συνδικαλιστικών φορέων και ενός εκπροσώπου του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Σαν λύση προτείνουν τον ειλικρινή διάλογο με τον οποίο μπορούν να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις, και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να του αναλύσουν και δια ζώσης την κατάσταση.

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ κ. Μάριος Τριβυζάς, ο πρόεδρος της ΓΠΟΠ κ. Κων/νος Παλασκώνης, και ο πρόεδρος της ΟΤΟΒΕ κ. Μιχάλης Ζορπίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024