Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑύξηση 7,1% της επιβατικής κίνησης το α' εξάμηνο του 2011 για τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές
Το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας διαστρέβλωσε την εικόνα και οι ανησυχία παραμένει

Αύξηση 7,1% της επιβατικής κίνησης το α' εξάμηνο του 2011 για τις ευρωπαϊκές αερομεταφορές

Σημάδια ανάκαμψης από την παγκόσμια οικονομική κρίση δείχνουν οι ενδοευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, εμφανίζοντας αύξηση κατά 7,1% στην τακτική επιβατική κίνηση το διάστημα Ιαν.- Ιουν. 2011, σε σύγκριση με αύξηση 2,9% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η European Regions Airline Association (ERA), που αντιπροσωπεύει περίπου 65 ενδο-ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, κατέγραψε αύξηση 7,1% στην τακτική επιβατική κίνηση για το διάστημα Ιαν.- Ιουν. 2011, σε σύγκριση με αύξηση 2,9% την ίδια περίοδο το 2010. Αν και η διατάραξη των αερομεταφορών από την ηφαιστειακή τέφρα τον Απρίλιο του 2010 δημιούργησε μια κάπως διαστρεβλωμένη εικόνα της ανάπτυξης για το α’ εξάμηνο του 2011, οι τρέχουσες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι οι ενδο-ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να δείχνουν σημάδια ανάκαμψης από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ωστόσο, η οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη και οι αναμενόμενες ρυθμιστικές προτάσεις συνεχίζουν να θολώνουν το τοπίο.

Ο Μέσος Όρος χιλιομετρικών αποστάσεων συνεχίζει να αυξάνεται στα 629 χλμ. που αναφέρθηκαν για την εξεταζόμενη περίοδο, από 622 χλμ. την ίδια περίοδο το 2010. Η χωρητικότητα θέσεων συνεχίζει επίσης την ανοδική της πορεία, με τον Μέσο Όρο να αυξάνεται από τη 1 θέση στις 77. Την ίδια στιγμή, ο συντελεστής χωρητικότητας επιβατών έχει αυξηθεί από το 64% στο 64,7%.

Οι αεροπορικές εταιρείες της ERA κατέγραψαν επίσης μείωση κατανάλωσης καυσίμων/επιβάτη ανά χλμ., κάτι που απεικονίζει τη χρήση πιο αποδοτικών αεροσκαφών.

Μιλώντας ενώπιον των προέδρων αεροπορικών εταιρειών και στα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της ERA στη Ρώμη, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Mike Ambrose, δήλωσε: “Για άλλη μια φορά, οι ενδοευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποδεικνύουν ότι είναι ανθεκτικές, πολυμήχανες και αναγκαίες για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ωστόσο, η σταθερότητα της αεροπορικής βιομηχανίας απειλείται από την μεγάλη οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη, η οποία επιδεινώνεται από μια σειρά επικείμενων ρυθμιστικών προτάσεων, που περιλαμβάνουν τις θέσεις των αεροπορικών εταιρειών στα αεροδρόμια, τις εκπομπές καυσαερίων, τον ΦΠΑ επί των αεροπορικών ναύλων, ακόμα και προστασία των καταναλωτών από πτώχευση εταιρειών. Είναι καιρός για τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ να αναγνωρίσουν τις ενδοευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ως οικονομικούς εταίρους για την Ευρώπη και να συνεργαστούν μαζί μας, όχι εναντίον μας, για την επίτευξη κοινών στόχων στην οικονομία, την κινητικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή”.

Τα πλήρη στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα της περιόδους Ιαν. – Ιουν. 2011 δημοσιεύθηκαν στην έκδοση Οκτωβρίου της ERA και μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024