Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΜεταβιβάζεται σήμερα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Olympic Catering

Μεταβιβάζεται σήμερα πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Olympic Catering

Η συμφωνία για τη μεταβίβαση από την Ολυμπιακή Αεροπορία πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας “Olympic Catering” στον εταιρία “Everest” υπεγράφη σήμερα, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή, στη […]

Η συμφωνία για τη μεταβίβαση από την Ολυμπιακή Αεροπορία πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας “Olympic Catering” στον εταιρία <...>“Everest” υπεγράφη σήμερα, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστου Βερελή, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ο κ. Βερελής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι η μεταβίβαση θα γίνει σήμερα το πρωί μέσω του Χρηματιστηρίου και έχει ανακοινωθεί από χθες στο Χρηματιστήριο, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, προκειμένου να ολοκληρωθεί μία ιδιωτικοποίηση, η οποία είναι επωφελής και για το Δημόσιο, και για τον όμιλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

“Έχουμε τη χαρά να υπάρχει μία καθαρά ελληνική εταιρία, η οποία αναλαμβάνει την τύχη της Olympic Catering”, δήλωσε ο κ. Βερελής, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας μεταξύ των οποίων τη διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τον κ. Δ. Καλόφωνο, τον κ. Αρ. Χιωτέλλη ως πρόεδρο της “Olympic Catering”, τον κ. Χ. Βασιλόπουλο ο οποίος για μεγάλο διάστημα ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας καθώς και τους εργαζόμενους της εταιρίας, οι οποίοι επέδειξαν προσαρμοστικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η “Everest” έχει εγγυηθεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Όπως σημείωσε ο κ. Βερελής, ο διαγωνισμός είχε ως αποτέλεσμα η Ολυμπιακή Αεροπορία να βάλει στο ταμείο της 11 εκατομμύρια ευρώ (από τα 16 εκατομμύρια ευρώ που ήταν η προσφορά της “Everest”, αφού 5 εκατομμύρια ευρώ παραμένουν ως εγγύηση προκειμένου να ολοκληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις από τα προγράμματα συνταξιοδότησης της εταιρείας “Olympic Catering”) ένα τίμημα το οποίο είναι 6,5 φορές πάνω από τη λογιστική αξία της εταιρίας.

Η εταιρία “Everest” μετονομάζει τα κυλικεία που διαθέτει σε σχεδόν όλα τα αεροδρόμια σε “Everest Olympic Catering”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας “Everest” Λορέντζος Φρέρης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την γρήγορη μετατροπή της Olympic Catering σε κερδοφόρα επιχείρηση. Ο κ. Φρέρης ανακοίνωσε, επίσης, ότι τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας εταιρίας θα έχουν από κοινού ο κ. Βαγγέλης Καλπίας της “Everest” και ο κ. Χάρης Βασιλόπουλος της “Olympic Catering”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024