Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΑνάμεσα στα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα του κόσμου το Astir Palace
1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής

Ανάμεσα στα καλύτερα αρχιτεκτονικά έργα του κόσμου το Astir Palace

Υψηλή διάκριση, ανάμεσα σε 700 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, απέσπασε η πύλη – είσοδος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αstir Palace και η νέα πρόσοψη του ξενοδοχείου Westin εντός αυτού. Η […]

Υψηλή διάκριση, ανάμεσα σε 700 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, απέσπασε η πύλη – είσοδος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος<...> Αstir Palace και η νέα πρόσοψη του ξενοδοχείου Westin εντός αυτού. Η ελληνική συμμετοχή με το αρχιτεκτονικό έργο “Πύλη Συγκροτήματος και Αναβάθμιση εισόδου στο ξενοδοχείο Westin” στο Astir Palace από τις κ.κ. Ρένα Σακελλαρίδου και Μόρφω Παπανικολάου κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις στο 1ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη.

Για την τιμητική αυτή διάκριση, που ανέδειξε την Ελλάδα μεταξύ των χωρών που ξεχώρισαν, οι κ.κ. Σακελλαρίδου και Παπανικολάου τονίζουν: “Η διάκριση στο πρώτο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής ήταν πολύ τιμητική για μας, όπως τιμητική είναι η υποψηφιότητα για το βραβείο Mies Van Der Rohe. Εικόνες από θέρετρα του Ά50, στιλπνότητα του λευκού, ρευστές επιφάνειες και διαφάνεια ανέδειξαν υπόγειες ομοιότητες ανάμεσα στα δύο projects, καθώς και τα δύο αποτελούν χειρισμούς του ορίου και του ενδιάμεσου χώρου”.

Aπό την πλευρά του, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της AΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΑΞΕ κ. Πολυχρόνης Γριβέας σημειώνει: “Πλέον η πρώτη εντύπωση για κάθε πελάτη συνιστά μια έντονη αρχιτεκτονική εμπειρία. Το έργο των κ.κ. Σακελλαρίδου και Παπανικολάου σφραγίζει την αυθεντικότητα και επιβλητικότητα του Αστέρα”.

Το αρχιτεκτονικό έργο στο Astir Palace έχει, επίσης, προταθεί να διεκδικήσει το Eυρωπαϊκό Βραβείο Μies Van Der Rohe 2009 που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη. Στόχος αυτού του επίσημου βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να αναγνωριστούν και να λάβουν διακρίσεων οι εργασίες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής που χαρακτηρίζονται από την εννοιολογική, αισθητική και τεχνική τελειότητα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024