Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΔεν θα απολυθούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Hilton κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του

Δεν θα απολυθούν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Hilton κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης του

Συμφωνία που προβλέπει ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο ‘Hilton’, τους μήνες που θα παραμείνει κλειστό λόγω της ανακαίνισης του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, υπέγραψαν η διοίκηση και […]

Συμφωνία που προβλέπει ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο 'Hilton<.>', τους μήνες που θα παραμείνει κλειστό λόγω της ανακαίνισης του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, υπέγραψαν<...> η διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων του ξενοδοχείου με τον υφυπουργό Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα.

Η συμφωνία επίσης προβλέπει ότι οι αποδοχές του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα ανέρχονται στο 78% του ποσού που εισέπρατταν ως μισθό.

Η επιχείρηση δεσμεύεται να επαναπροσλάβει το προσωπικό, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των στελεχών του "Hilton" η συνολική απασχόληση στη μονάδα μπορεί να είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τον σημερινό αριθμό εργαζομένων όταν το ξενοδοχείο επαναλειτουργήσει πλήρως.

Οι μισοί περίπου, εκ των εργαζομένων που έχουν ανάλογες ειδικότητες θα αξιοποιηθούν σε εργασίες της ανακαίνισης. Τέλος, προβλέπεται κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων προς τα Ταμεία αλλά και ειδική προσυνταξιοδοτική μέριμνα για το προσωπικό που βρίσκεται μέχρι πέντε χρόνια πριν την συνταξιοδότηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εκτιμά ότι θα είναι ευνοϊκή και η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται το προσεχές δεκαήμερο μεταξύ διοίκησης και προσωπικού του ξενοδοχείου, "Μεγάλη Βρετανία", που επίσης θα ανακαινιστεί ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμα, εκτιμάται ότι η επιτυχής έκβαση των διαπραγματεύσεων στις δύο αυτές μονάδες μπορεί να αποτελέσει θετικό προηγούμενο για την επίτευξη αντίστοιχων συμφωνιών και για άλλες ξενοδοχειακές μονάδες της Αττικής που αναμένεται να διακόψουν προσεχώς την λειτουργία τους (π.χ. ξενοδοχεία "President" "Ηλέκτρα") για τους ίδιους λόγους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024