Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΗ 20η Philoxenia ενισχύει το εμπορικό της σκέλος και βάζει τον τουρισμό σε νέα τροχιά

Η 20η Philoxenia ενισχύει το εμπορικό της σκέλος και βάζει τον τουρισμό σε νέα τροχιά

Μεγαλύτερη και ποιοτικότερη από κάθε προηγούμενη διοργάνωση αναμένεται να είναι η φετινή – επετειακή 20η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2004, που διοργανώνει η Helexpo, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής […]

Μεγαλύτερη και ποιοτικότερη από κάθε προηγούμενη διοργάνωση αναμένεται να είναι η φετινή – επετειακή 20η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2004, που<...> διοργανώνει η Helexpo, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ, από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε αντικείμενο της χθεσινής σύσκεψης Helexpo – EOT, με επικεφαλείς τους προέδρους της Helexpo κ. Αριστοτέλη Θωμόπουλο και του ΕΟΤ κ. Χάρη Κοκκώση. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo κ. Θέμης Καρτιώτης, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κώστας Κατσιγιάννης, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θωμάς Γκουντάντσης, το μέλος της διοίκησης της Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Παπακωνστίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο οργανισμών.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η αναβάθμιση της Philoxenia και η ενίσχυση του εμπορικού της σκέλους, ενώ διερευνήθηκε η δυνατότητα ανάθεσης από τον ΕΟΤ στη Helexpo της προώθησης και της προβολής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό, καθώς και η συμμετοχή του ΕΟΤ σε όλες τις κλαδικές εκθέσεις της Helexpo, ως δίοδοι επικοινωνίας με το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ΕΟΤ – Helexpo, με στόχο την αναβάθμιση της 20ης Philoxenia και την ενίσχυση του εμπορικού της σκέλους, αποφασίσθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

  • Τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Κίνα, η οποία θα συμμετέχει σε ειδικό σταντ – παρουσίασης της χώρας, ως τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό, με ομάδα tour operators, καθώς, και με διάφορες εκδηλώσεις, όπως γαστρονομία, δρώμενα κ.α. Η συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενη χώρα, η οποία είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, δίνει το στίγμα των νέων αγορών στις οποίες στοχεύει η Philoxenia.
  • Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί Ελληνοβουλγαρικό Τουριστικό Forum, με στόχο την ανάπτυξη της βαλκανικής τουριστικής συνεργασίας.
  • Κατά τη φετινή Philoxenia, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με θέμα “Νέες τουριστικές αγορές – νέα τουριστικά προϊόντα”.
  • Στην έκθεση θα κληθούν περισσότεροι από 100 hosted buyers και επιλεγμένοι δημοσιογράφοι από τον ειδικό τύπο της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο την ενίσχυση της εμπορικότητάς της.
  • Ενόψει της διοργάνωσης, θα πραγματοποιηθεί τριήμερο Road Show, σε όλες τις Βαλκανικές πρωτεύουσες, στο διάστημα από το τέλος Σεπτεμβρίου έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με στόχο την παρουσίαση της Philoxenia και την επαφή με επαγγελματίες του τουρισμού, ώστε να επισκεφθούν την Έκθεση.

Σημειώνεται ότι για την καλύτερη επιτυχία της 20ης Philoxenia, ο ΕΟΤ κινητοποιεί τα γραφεία του στο εξωτερικό, ενισχύοντας σχετική πρωτοβουλία της Helexpo. Η φετινή διοργάνωση, στοχεύει να αποτελέσει έναν από τους κύριους άξονες στήριξης, ανάπτυξης και προώθησης της εθνικής τουριστικής πολιτικής, να συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων και επιχειρήσεων και να δώσει απαντήσεις για τις σύγχρονες μορφές οργάνωσης και αναβάθμισης του τουρισμού.

Η 20η Philoxenia, θα αποτελέσει σημείο παγκόσμιας τουριστικής αναφοράς, μια μεγάλη εκθεσιακή τουριστική αγορά, παρατηρητήριο των τάσεων και των εξελίξεων της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και forum επιχειρηματικών συναντήσεων και αποφάσεων διεθνούς εμβέλειας. Μάλιστα, η διοργάνωση αναμένεται να έχει αύξηση εκθετών κατά 10%, σε σχέση με πέρυσι, και σημαντική αύξηση επισκεπτών. Ήδη, έχει δηλώσει συμμετοχή το μεγαλύτερο μέρος των εκθετών που συμμετείχαν πέρυσι, καθώς και αρκετές νέες επιχειρήσεις, ειδικά του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, για τις ανάγκες της προβολής των οποίων, η Helexpo, διαθέτει ακόμη ένα περίπτερο 2.000 τ.μ.

Η Philoxenia, κατά τις δύο πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, δηλαδή στις 4 και 5 Νοεμβρίου, είναι ανοικτή μόνο για τους εμπορικούς επισκέπτες, ενώ το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Νοεμβρίου, ανοίγει τις πύλες της και για το ευρύ κοινό. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, καθιστώντας την ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό γεγονός.

Η έκθεση θα αναπτυχθεί σε οκτώ περίπτερα, και συγκεκριμένα: στα 8, 9 και 10, όπου θα προβάλλονται επιχειρήσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού, στα 13 και 15, όπου θα προβάλλονται ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρίες, ναυτιλιακές εταιρίες και ο ειδικός τύπος, στα περίπτερα 12 και 16, στα οποία θα προβάλλονται οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδος με τις Περιφέρειες, τις Νομαρχίες και τους Δήμους και στο περίπτερο 14, στο οποίο θα στεγαστούν οι επίσημες ξένες κρατικές συμμετοχές.

Η Helexpo συνεργάζεται και διευκολύνει τη συμμετοχή τους στην έκθεση, με τους συλλόγους ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, Ε.Τ.Γ.Μ.Θ., Σ.Π.Τ.Μ.Θ. και τις Ενώσεις Ξενοδόχων όλης της χώρας. Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Helexpo, τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης προσφέρουν ειδικές τιμές στους εκθέτες όλων των κλαδικών εκθέσεων και της Philoxenia, ενώ η Ολυμπιακή Αεροπορία προσφέρει στους εκθέτες έκπτωση 75% στα εισιτήρια εξωτερικού και 50% στα εισιτήρια εσωτερικού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024