Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠολυπληθής παρουσία τουριστικών προορισμών στη FITUR 2009
Προνομιακό φόρουμ για τη τουριστική βιομηχανία

Πολυπληθής παρουσία τουριστικών προορισμών στη FITUR 2009

Η 29η FITUR, η διεθνής εμπορική έκθεση τουρισμού, εγκαινιάστηκε προχθές, 28 Ιανουαρίου, από τον Πρίγκιπα και την Πριγκίπισσα της Αστούρια, στο κέντρο έκθεσης IFEMA, στη Μαδρίτη. Η φετινή FITUR έχει […]

Η 29η FITUR, η διεθνής εμπορική έκθεση τουρισμού, εγκαινιάστηκε προχθές, 28 Ιανουαρίου, από τον Πρίγκιπα<...> και την Πριγκίπισσα της Αστούρια, στο κέντρο έκθεσης IFEMA, στη Μαδρίτη. Η φετινή FITUR έχει συγκεντρώσει 11.137 εκθέτες από 170 χώρες / περιοχές, που καταλαμβάνουν συνολικό χώρο 87.520 τ.μ.

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της IFEMA, Luis Eduardo Cortes, περιγράφει τη φετινή έκθεση ως “άριστη, ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψη το τρέχον πλαίσιο και τις προβλέψεις για αυτό το έτος”. Δίνει επίσης έμφαση στο γεγονός ότι η FITUR έχει διατηρήσει τη θέση της ως ένα προνομιακό φόρουμ για τη τουριστική βιομηχανία.

Ο πρόεδρος υπογραμμίζει ακόμη τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, προορισμών, όπως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Γκαμπόν, η Νιγηρία και το Κουβέιτ. Επίσημες αντιπροσωπείες υπάρχουν και από τη Μιανμάρ, την Καμπότζη, τις Φιλιππίνες, τη Μποτσουάνα, το νησί Reunion και τις βρετανικές Παρθένους Νήσους. Παρουσία στην έκθεση έχουν και κυβερνητικά χρηματοδοτούμενοι οργανισμοί, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την Κένυα, την Αρμενία, τη Γεωργία και τη Μοζαμβίκη, προορισμοί οι οποίοι επιστρέφουν μετά από αρκετές “απουσίες”.

Συνολικά, το διεθνές τμήμα της εμπορικής έκθεσης αντιπροσωπεύει το 50% της συνολικής προσφοράς. Εκτός από την αυξανόμενη συμμετοχή των διεθνών προορισμών, το εθνικό τμήμα της Ισπανίας θα είναι επίσης πλήρες, όπως όλες οι ισπανικές αυτόνομες περιοχές θα είναι παρούσες, μαζί με τις ανταγωνιστικότερες επιχειρήσεις στο πλαίσιο αυτού του τομέα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στη FITUR έχουν προγραμματιστεί πολυάριθμες δραστηριότητες, έτσι ώστε το κοινό μπορεί να απολαύσει μερικές από τις ελκυστικότερες προτάσεις για προορισμούς που βρίσκονται στην εμπορική έκθεση, χωρίς οι επισκέπτες να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τους χώρους της. Μεταξύ άλλων, έχει κατασκευαστεί μια πλαγιά για σκι, παράλληλα με άλλες προτάσεις για τουρισμό δραστηριοτήτων. Επίσης, το Σάββατο, 31 Ιανουαρίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, η βόρεια αίθουσα συνεδριάσεων θα φιλοξενήσει παραστάσεις του National Mariachi Company of Jalisco, καθώς και της Comunidad de Madrid Youth Orchestra. Την Κυριακή, 1η Φεβρουαρίου (τελευταία μέρα της έκθεσης) θα πραγματοποιεί φιλανθρωπικός πλειστηριασμός τουριστικών προϊόντων, ο οποίος διοργανώνεται από τη FITUR, σε συνεργασία με τον Fair Tourism Association.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024