Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΈληξε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για την Ολυμπιακή
ΟΑ: Έληξε η προθεσμία

Έληξε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων για την Ολυμπιακή

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων για την Ολυμπιακή με την κατάθεση προσφορών δύο σχημάτων για το πτητικό έργο τριών για την επίγεια εξυπηρέτηση και για την τεχνική βάση ενός. Σύμφωνα με σχόλιο της εφημερίδας…

Έληξε η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων για την Ολυμπιακή με την κατάθεση προσφορών δύο σχημάτων για το πτητικό έργο<...>, τριών για την επίγεια εξυπηρέτηση και για την τεχνική βάση ενός. Σύμφωνα με σχόλιο της εφημερίδας “Βήμα του Σαββάτου” σημαντικότερη “απώλεια” θεωρείται η κρατική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Εtihad Αirways, η οποία αποχώρησε από το διαγωνισμό.

Η αξιολόγηση των προσφορών γίνεται από τους συμβούλους ιδιωτικοποίησης που έχει ορίσει το Ελληνικό Δημόσιο, οι οποίοι θα ενημερώσουν την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για όλα τα στοιχεία των προσφορών, δηλαδή το τίμημα, το επενδυτικό σχήμα κάθε ενδιαφερόμενου και τους όρους που θέτει. Στη διαδικασία αυτή συμμετέχει και επίτροπος που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μετά και την αποχώρηση της Εtihad, οι ελπίδες της κυβέρνησης επαφίενται πλέον στα επενδυτικά funds τα οποία, αν δώσουν το ρευστό που απαιτείται, δεν θα είναι δύσκολο έπειτα να πετύχουν συνεργασίες που θα αφορούν το μάνατζμεντ της νέας εταιρείας που θα δημιουργηθεί.

Την παρούσα εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή θα κληθεί να αποφασίσει αν είναι ικανοποιημένη από κάποια πρόταση και αν όχι, θα ζητήσει νέο γύρο προσφορών από τους ενδιαφερομένους.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκος Βελόπουλος να σχολιάσει τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προτάσεων για την Ολυμπιακή, δήλωσε: “Αυτή η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μία φορά ότι είναι ανίκανη για όλα, ακόμα και στο ξεπούλημα της Ολυμπιακής αποδείχτηκε ανίκανη”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024