Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣειρά εκδηλώσεων στην ITS Athens 2006
International Tourism Salon

Σειρά εκδηλώσεων στην ITS Athens 2006

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει η 1η διεθνής έκθεση τουρισμού International Tourism Salon Athens 2006, που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντροτου ΟΛΠ, με τη […]

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει η 1η διεθνής έκθεση τουρισμού International Tourism Salon Athens 2006, που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο<...>του ΟΛΠ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 εκθετών από Ελλάδα και Κύπρο, όπως και 30 τουριστικών προορισμών του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, ημέρα εγκαινίων της έκθεσης, θα δοθεί δεξίωση στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia της ευρωπαϊκής εταιρίας κρουαζιερών Costa Crociere, το οποίο θα βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της ITS Athens. Το κρουαζιερόπλοιο, στο οποίο θα επιβαίνει και ο κ. Emanuele Zotta, διευθυντικό στέλεχος της Costa Crociere, θα αποπλεύσει το ίδιο απόγευμα από τον Πειραιά με κατεύθυνση την Τουρκία, όπου εκεί οι αρχές το περιμένουν μετά «Βαϊων και κλάδων», αποσκοπώντας σε μια στενότερη συνεργασία με την Costa Crociere S.A. και την επένδυση της ιταλικής εταιρίας στη γείτονα χώρα, με τη δημιουργία επιβατικού σταθμού από τον οποίο θα αναχωρούν τα πλοία της για κρουαζιέρες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής Χιλή, Βραζιλία, Κούβα, Μεξικό, Παναμάς, Περού και Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η τουριστική αγορά των χωρών αυτών. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης θα βρίσκεται και θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού της Χιλής, κ. Oscar Santelices, ανώτερο στέλεχος του τουρισμού της χώρας. Στη συνέχεια της ημέρας, η διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης, MACT S.A., με τη συνεργασία του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και ακόμα οκτώ φορέων του ελληνικού τουριστικού και επιχειρηματικού κόσμου θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα «70 Ελληνικοί Χρυσοί Προορισμοί Κρουαζιέρας» συνεχίζοντας το διάλογο για το πολύ σημαντικό θέμα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας και κυρίως της δημιουργίας home-porting στην Ελλάδα.

Τέλος, για το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματισθεί αρχικά εκδήλωση από το Travel Report International και την MACT S.A. με την υποστήριξη του HATTA με θέμα «Ο κόσμος της κρουαζιέρας», ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση με θέμα «Προώθηση Συνεδριακών Προορισμών», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO). Οι ομιλητές της εκδήλωσης είναι η κυρία Ulrike Jacobsen, Deputy Director του Vienna Convention Bureau και Vienna Tourist Board, ο κ. Αλέξης Γαληνός, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών, η κυρία Κατερίνα Αποστολάκη από τη Διεύθυνση Τουριστικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Ηρακλείου Κρήτης, ο κ. Τάσος Χατζηλιαμής, Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Rodos Tours S.A. και ο κ. Γιάννης Μιχαηλίδης, Διευθυντής του Hospitality & Tourism – Consulting and Advertising. Η εισαγωγή και παρουσίαση του HAPCO θα πραγματοποιηθεί από την Γενική Διευθύντρια του HAPCO, κυρία Λύντια Μαστρονικολή.

Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) με θέμα «Mail Marketing: ο αποδοτικότερος δρόμος για το ξενοδοχειακό marketing», ενώ η μέρα θα κλείσει με εκδήλωση για τον αθλητικό τουρισμό, με ομιλητές τον ιδρυτή της Rhodes Windsurfing Academy, προπονητή ιστιοπλοϊας και μέλος της International Windsurfing Association και της Professional Windsurfing Association κ. Αχιλλέα Ε. Τζίμα και τον οικονομολόγο (MBA – ΗΠΑ) και σύμβουλο ΜΜΕ, Τουριστικής Ανάπτυξης και Marketing κ. Χρήστο Πετρέα με θέμα «Στρατηγική Ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού για την αναβάθμιση του ελληνικού παραδοσιακού τουριστικού προϊόντος – η πρόταση του Sports Tourism Greece».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024