Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕυκαιρίες Γερμανο-Ελληνικής επιχειρηματικής συνεργασίας στον τουρισμό

Ευκαιρίες Γερμανο-Ελληνικής επιχειρηματικής συνεργασίας στον τουρισμό

Ο Γερμανο-Ελληνικός Οικονομικός Σύνδεσμος διοργανώνει στη Φρανκφούρτη, στις 9 και 10 Νοεμβρίου, εκδήλωση με θέμα “Ημέρες Γερμανο-Ελληνικής επιχειρηματικής συνεργασίας”, δίνοντας την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να διερευνήσουν το έδαφος για την […]

Ο Γερμανο-Ελληνικός Οικονομικός Σύνδεσμος διοργανώνει στη Φρανκφούρτη, στις 9 και 10 Νοεμβρίου, εκδήλωση με θέμα<...> "Ημέρες Γερμανο-Ελληνικής επιχειρηματικής συνεργασίας", δίνοντας την ευκαιρία στους επιχειρηματίες να διερευνήσουν το έδαφος για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συμμαχιών στον τομέα του τουρισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Επιχειρηματιών Γερμανίας (BVMW) και τον Γερμανικό Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων (DRV). H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών και Ανάπτυξης της Έσσης.

Το "παρών" στη διοργάνωση θα δώσει με ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί το Β' Συνέδριο Ομογενών Επιχειρηματιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, οι ομογενείς θα εκδώσουν ψηφίσματα, ενόψει της Γ' Παγκόσμιας Συνέλευσης του Αποδήμου Ελληνισμού (Περιφέρεια Ευρώπης) στη Θεσσαλονίκη.

"Η Γερμανία είναι από τους σημαντικότερους εταίρους της Ελλάδας στον τομέα του Τουρισμού, καθώς επεσήμανε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου Φαίδων Γ. Κοτσαμπόπουλος. Εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Στο συνέδριο της Φραγκφούρτης θα τεθούν προς συζήτηση οι προοπτικές της "τουριστικής" Ελλάδας στην νέα χιλιετία και ειδικότερα ο βαθμός ικανοποίησης των Γερμανών τουριστών από της υπηρεσίες που τους παρέχονται στην Ελλάδα, ώστε να επανέλθουν σ΄ αυτήν σε ένα από τα μελλοντικά τους ταξίδια".

Ειδικότερα, μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος στη διάρκεια της διοργάνωσης περιλαμβάνονται η τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας, οι προοπτικές της χώρας μας ως τουριστικό θέρετρο της Ε.Ε, οι γερμανικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, οι ελληνο-γερμανικές επιχειρηματικές συνεργασίες, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, οι θέσεις εργασίας και εκπαίδευσης στον κλάδο και οι ευκαιρίες απασχόλησης για ομογενείς με δίγλωσση παιδεία, καθώς επίσης και οι νέοι τομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς (π.χ γκολφ, μαρίνες, ιατρικός και συνεδριακός τουρισμός, λουτρά, αγροτουρισμός κτλ).

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν Γερμανοί και Έλληνες επιχειρηματίες, με επιτυχημένη συνεργασία στον τουρισμό, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων από τους εξής τομείς: ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, διοργανωτές συνεδρίων και εκθέσεων, τουριστικά γραφεία και Tour Οperators, αεροδρόμια, επιμελητήρια και ινστιτούτα τουριστικών μελετών. Παράλληλα, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής "ΑΘΗΝΑ 2004".

Επίσης, θα υπάρξουν εξειδικευμένες εισηγήσεις μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων όπως TUI/Preussag, Alltοurs, Superfast Ferries και των εταιριών των αεροδρομίων Φρανκφούρτης, FRAPΟRT AG, και Αθηνών, Athens International Airport SA. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν επίσης από μεγάλους Ελληνικούς οργανισμούς και φορείς, όπως τον "ΑΘΗΝΑ 2004", το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ) και τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ).

Μεγάλος χορηγός του Συνεδρίου του Γερμανο-Ελληνικού Οικονομικού Συνδέσμου είναι η εταιρία του Αεροδρομίου Φρανκφούρτης FRAPΟRT-Frankfurt Airpοrt Services Wοrldwide. Χορηγοί είναι οι εξής εταιρίες και φορείς: ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Δ. ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ Α.Ε., TUI/PREUSSAG, ΕΛΚΕ (Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων), ΕΧΙΜ Κατασκευαστική, Das.Marketing.Net, Ελληνο-Ουγγρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, multi-RAK SΟft- & Hardware, VASSILIΟU Eurοbusiness SA, ATTIKA-Reisen, Minοan Lines, Aegean Crοnus Airlines, Superfast Ferries, Prοf. MΟHR Unternehmensberatung, Οlympic Airways και ΣΑΕ. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ATHENER ZEITUNG.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024