Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΕσπερίδα με θέμα τα γενικότερα οφέλη της Ελλάδας από τη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων

Εσπερίδα με θέμα τα γενικότερα οφέλη της Ελλάδας από τη τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων

Εσπερίδα με θέμα τη χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τη μεγιστοποίηση των οικονομικών ωφελειών από την επιτυχή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη […]

Εσπερίδα με θέμα τη χρήση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τη μεγιστοποίηση των οικονομικών ωφελειών από<...> την επιτυχή τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2004, στο ξενοδοχείο `St George Lycabettus΄.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ) κ. Μάριος Βασιλόπουλος έκανε μία σύντομη εισαγωγή και παρουσίασε τον κύριο εισηγητή, τον καθηγητή Δρ. Γρηγόρη Θ. Παπανίκου, ο οποίος ανέφερε σημαντικά στοιχεία, που αφορούν στο κόστος συντήρησης και λειτουργίας των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, που συνολικά ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο και πρότεινε μερικές ιδέες αξιοποίησης των ως άνω εγκαταστάσεων. Επίσης, ανέφερε ότι οι τουριστικές επιπτώσεις ακολούθησαν το χειρότερο δυνατό σενάριο των προβλέψεων, που είχαν γίνει πριν από τους Αγώνες”. “Η έλλειψη ενός στρατηγικού σχεδίου αξιοποίησης της διεθνούς προβολής της χώρας ήταν ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι διεθνείς αφίξεις ήταν μικρότερες των αναμενόμενων” κατά τον καθηγητή.

Στην συνέχεια παρέμβαση έκανε ο π. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Ανδρέας Κιντής, ο οποίος τόνισε ότι “μία βασική αιτία της μικρής τουριστικής επίπτωσης των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η αρνητική προβολή της χώρας μας από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία τροφοδοτούνταν και από τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που παρουσιάζουν μία αρνητική εικόνα της Ελλάδος”.

Τοποθετήσεις έκαναν, εκτός των άλλων, ο αντιδήμαρχος Αθήνας κ. Θόδωρος Σκυλλακάκης, ο Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ κ. Κώστας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γεράσιμος Φωκάς και η καθηγήτρια του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πάτρας κ. Μαργαρίτα Δρίτσα. Στην εσπερίδα προήδρευσε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΑΤΕΜ) κ. Μάριος Βασιλόπουλος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024