Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΣυζήτηση με θέμα `Τουρισμός: Μια Παγκόσμια Βιομηχανία` υπό τη διοργάνωση της ΑΤΕΜ

Συζήτηση με θέμα `Τουρισμός: Μια Παγκόσμια Βιομηχανία` υπό τη διοργάνωση της ΑΤΕΜ

Δημόσια συζήτηση με θέμα `Τουρισμός: Μια Παγκόσμια Βιομηχανία` πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών– ΑΤΕΜ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), στο […]

Δημόσια συζήτηση με θέμα `Τουρισμός: Μια Παγκόσμια Βιομηχανία` πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες η Ακαδημία Τουριστικών Ερευνών και Μελετών<...>– ΑΤΕΜ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου), στο ξενοδοχείο St George Lycabettus Boutique.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΑΤΕΜ, κ. Μάριος Βασιλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την τεράστια σημασία του Τουρισμού σαν οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και τόνισε τον δυναμισμό και την συνεχή επέκταση του κλάδου διεθνώς. Τέλος, ανέφερε τον καθοριστικό ρόλο του τουρισμού για το εθνικό εισόδημα και την απασχόληση στην Ελλάδα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Γρηγόρης Θ. Παπανίκος, που παρουσίασε στοιχεία από την πρόσφατη μελέτη του για τις ελληνικές τουριστικές εισπράξεις. Επεσήμανε ότι “ο τουρισμός είναι ένας από τους μεγαλύτερους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, ο οποίος δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και αμβλύνει τις περιφερειακές ανισότητες”. Ανέφερε, επίσης, ότι “για την Ελλάδα στόχος θα πρέπει να είναι, τόσο ο μαζικός τουρισμός, όσο και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού”.

Στη συνέχεια παρέμβαση έκανε ο βουλευτής Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κωνσταντάρας. Ο κ. Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στην ποιότητα, που θα πρέπει να έχει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στο πρόβλημα ότι η κατανάλωση των τουριστών πραγματοποιείται μέσα στο κατάλυμά τους και ότι πολύ λίγοι από τους τουρίστες που έρχονται λαμβάνουν γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας.

Κεντρικές παρεμβάσεις επί του θέματος έκαναν η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ρόδη Κράτσα, η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Παπακώστα και η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Συντονίστρια του Τομέα Παραγωγής και Εμπορίου κ. Ροδούλα Ζήση.

Ειδικότερα, η κ. Κράτσα αναφέρθηκε στην ανάγκη προβολής της Ευρώπης ως ενιαίος τουριστικός προορισμός και της κατηγοριοποίησης των τουριστικών παρεχόμενων υπηρεσιών ενιαία για όλη την Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης, στην αναγκαιότητα της διαμόρφωσης ενός πλαισίου τουριστικής πολιτικής, που θα ελκύει συγκεκριμένες κατηγορίες τουριστών, που θα μεγιστοποιούν τα οφέλη για μια βιώσιμη ανάπτυξη. Η κ. Κράτσα έκανε μια γενική αναφορά για την τουριστική πολιτική, που εφαρμόστηκε στους 18 μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Επισήμανε τέλος, τα προγράμματα που τρέχουν σήμερα για τη χρηματοδότηση τουριστικών δραστηριοτήτων.

Εν συνεχεία, η κ. Παπακώστα ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο μέσω του διαφημιστικού προγράμματος της ελληνικής τουριστικής κίνησης και είναι ήδη έτοιμο το πρόγραμμα για το 2007. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την ασφάλεια του ελληνικού τουρισμού και έκλεισε την ομιλία της αναφέροντας ότι “θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ισόρροπη ανάπτυξη του τουρισμού”.

Η κ. Ζήση επισήμανε ότι υπάρχει έλλειμμα σχεδιασμού του ελληνικού τουρισμού και αμφισβήτησε τις υπεραισιόδοξες προβλέψεις του Υπουργείου Τουρισμού, αναγνωρίζοντας όμως, ότι λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να έχουμε μία αύξηση του τουρισμού. Η κ. Ζήση ανέφερε ότι η χώρα μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και θα πρέπει να γίνει μία ανάλυση για τα πλεονεκτήματα που προστέθηκαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τέλος, παρέμβαση στη δημόσια συζήτηση έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Στεφανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι “ο τουρισμός έχει μέλλον στην Ελλάδα και θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες να τον λάβουν σοβαρά υπόψη και να τον ενισχύσουν”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024