Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΛιάπης: Υπέρ της ταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης Σόφιας – Θεσσαλονίκης

Λιάπης: Υπέρ της ταχείας σιδηροδρομικής σύνδεσης Σόφιας – Θεσσαλονίκης

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, στα πλαίσια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ ΝΑ Ευρώπης, στο οποίο ήταν παρών και ολοκληρώθηκε προχτές στη Σόφια, αποκάλυψε το θετικό ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης […]

Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης, στα πλαίσια του 6ου Οικονομικού Φόρουμ ΝΑ Ευρώπης, στο οποίο ήταν παρών και<...> ολοκληρώθηκε προχτές στη Σόφια, αποκάλυψε το θετικό ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την σιδηροδρομική σύνδεση Σόφιας – Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο κ. Λιάπης αναφέρθηκε στην επιθυμία της Αθήνας, η ταχεία που θα συνδέει τις δυο πόλεις να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2005.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η απόσταση της συγκεκριμένης γραμμής προβλέπεται να καλύπτεται σε 5,5 ώρες. Το ελληνικό τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής είναι ήδη έτοιμο και η Αθήνα θα υποστηρίξει τη Σόφια προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση από την Ε.Ε. για την κατασκευή του βουλγαρικού τμήματος του έργου, που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού μεταφορικού Διάδρομου 4.

Τέλος, ο κ. Λιάπης ανακοίνωσε ακόμη πως “εντός του μηνός θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας διόδου στα βουλγαρο- ελληνικά σύνορα, μεταξύ Γκότσε Ντέλσεφ και Δράμας”, σύμφωνα με την εφημερίδα `Νοβινάρ` της Σόφιας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024