Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Thomas Cook αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της στη Βρετανία
Μείωση 500 θέσεων εργασίας

Η Thomas Cook αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της στη Βρετανία

Η Thomas Cook αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της στη Βρετανια δημιουργώντας τρία τμήματα -μαζικό, ανεξάρτητο και λιανική- σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. Η κίνηση, η οποία θα μειώσει […]

Η Thomas Cook αναδιαρθρώνει τις δραστηριότητές της στη Βρετανια δημιουργώντας τρία τμήματα -μαζικό, ανεξάρτητο και λιανική- σε μια<...> προσπάθεια να μειώσει τα κόστη της. Η κίνηση, η οποία θα μειώσει κατά 500 τις θέσεις εργασίας, έχει σχεδιαστεί για να μειώσει την πολυπλοκότητα και να δώσει μεγαλύτερο κύρος και διαφάνεια στις εταιρικες διαδικασίες, αναφέρει η επιχείρηση.

Η Thomas Cook προχώρησε στην κίνηση αυτή “δεδομένων των προκλήσεων στη Βρετανία αυτό το έτος, καθώς και των αβέβαιων προοπτικών”.

Η εταιρεία αναμένει ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση 40-50 εκατ. λιρών, μέσω ενός συνδυασμού περικοπών θέσεων εργασίας, αναδιαπραγμάτευσης των δαπανών για προμήθειες, μείωσης της αγοραστικών απαιτήσεων και εδραίωσης/αναβάθμισης της υποδομής της.

Τα παραπάνω μέτρα, αλλά και άλλες περικοπές, θα ληφθούν μέσα το 2012, “βοηθώντας στην άμβλυνση των πιέσεων κόστους και οποιασδήποτε περαιτέρω επιδείνωσης μέσα στο εμπορικό περιβάλλον” αναφέρει η εταιρεία. Το κόστος της αναδιάρθρωσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 20 εκατ. λίρες το οικονομικό έτος 2010-11.

Η κίνηση αυτή συμπίπτει με τη συγχώνευση με τις The Co-operative Travel και Midlands Co-op, για τη δημιουργία ενός δικτύου 1.300 υποκαταστημάτων. Το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση κατά τουλάχιστον 35 εκατ. λίρες και περαιτέρω συνεργίες για την Thomas Cook, ύψους τουλάχιστον 10 εκατ. λιρών. “Ενώ η συγχώνευση εξακολουθεί να υπόκειται σε έλεγχο για τους κανόνες του ανταγωνισμού, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για να επιτευχθεί γρήγορα. Πιστεύουμε ότι η αναδιάρθρωση, σε συνδυασμό με τη συγχώνευση με τις The Co-operative Travel και Midlands Co-op, θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τις δραστηριότητές μας στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δηλώνει η εταιρεία.

Η Cook θα έχει στην κατοχή της το 66,5% της νέας εταιρικής μορφής που θα προκύψει από τη συγχώνευση, η The Co-operative Travel το 30% και η Midlands Co-operative το 3,5%.

Ο όμιλος επανεξετάζει επίσης το στόλο του από 93 αεροσκάφη και έχει ως στόχο να αντικαταστήσει 71 μικρά αεροσκάφη με Airbus A320 σε διάστημα πέντε ετών, από το Δεκέμβριο του 2012.

Ο όμιλος υπέγραψε ακόμη μνημόνιο συμφωνίας με την Airbus για 12 νέα Airbus A321, κόστους 96 εκατ. δολ. το καθένα, με προγραμματισμένη παράδοση το 2014, με την πιθανότητα για αγορά επιπλέον αεροσκαφών από το 2015.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024