Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΣε συμπόσιο αρχιτεκτονικής με τίτλο “Αθήνα σε κρίση”, υπό τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Λωζάνης

Σε συμπόσιο αρχιτεκτονικής με τίτλο “Αθήνα σε κρίση”, υπό τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Λωζάνης

Σε συμπόσιο αρχιτεκτονικής με τίτλο “Αθήνα σε κρίση”, υπό τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Λωζάνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Ι. Πυργιώτης, γενικός γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής […]

Σε συμπόσιο αρχιτεκτονικής με τίτλο “Αθήνα σε κρίση”, υπό τη διοργάνωση του Πανεπιστημίου της Λωζάνης και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο κ. Ι. Πυργιώτης, γενικός γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε: “Δε χρειαζόμασταν τους μετανάστες και τους εξαρτημένους από ναρκωτικά για να φτάσουμε εκεί που φτάσαμε. Θα το καταφέρναμε αργά ή γρήγορα και μόνοι μας. Δεν έχετε παρά να δείτε το πολιτισμικό έλλειμμα, την απαξίωση και την υποβάθμιση του δημόσιου χώρου σε περιοχές που δεν υπάρχουν ούτε μετανάστες ούτε απελπισμένοι άνθρωποι”. Το συμπόσιο ήταν μέρος ενός διπλού ερευνητικού προγράμματος, στο οποίο θα συμμετέχουν για ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό έτος φοιτητές του Πολυτεχνείου της Λωζάννης και του ΕΜΠ. Το “Αθήνα, Πόλη Μεταναστών/ Αρχιτεκτονική Ενοποίησης» είναι ένα νέο ερευνητικό έργο υπό την εποπτεία της EPFL (Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λοζάνης) και του LAPA (Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Παραγωγής) με τον καθηγητή Harry Gugger σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. και τον καθ. Ανδρέα Κούρκουλα. Ο καθηγητής Harry Gugger, γνωστός αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, έχει παράδοση στη μελέτη μητροπολιτικών συνόλων με μεγάλη επιτυχία (η αντίστοιχη δουλειά του για λογαριασμό του Μπαχρέιν βραβεύτηκε στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας). Παρόντες στο συμπόσιο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024