Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑνάκαμψη του ελληνικού τουρισμού προβλέπει η ΕCTAA
Πανευρωπαϊκή προβολή της Ελλάδας μέσω της 102ης Γενικής Συνέλευσης της ECTAA

Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού προβλέπει η ΕCTAA

Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού προβλέπει η ΕCTAA (European Travel Agents` & Tour Operators` Associations), στις εργασίες της 102ης Γενικής Συνέλευσής της, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010. Χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, παρατέθηκε, προς τιμή των καλεσμένων, επίσημο δείπνο, το οποίο τίμησαν με την…

Ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού προβλέπει η ΕCTAA (European Travel Agents` & Tour Operators` Associations), στις εργασίες της 102ης Γενικής Συνέλευσής<...> της, η οποία πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010. Χθες, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, παρατέθηκε, προς τιμή των καλεσμένων, επίσημο δείπνο, το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος και ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.

Κοινή ήταν η διαπίστωση των συνέδρων για τη αναμενόμενη ανάκαμψη τόσο του ευρωπαϊκού όσο και ειδικότερα, του ελληνικού τουρισμού. Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων και των tour operators της Ευρώπης αναφέρθηκαν στις προσπάθειες εμπλουτισμού και διεύρυνσης των προγραμμάτων τους με νέα ποιοτικά στοιχεία.

Ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ανοίγοντας την εκδήλωση, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης του συνεδρίου για τη χώρα μας. Επισήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα τουριστικά γραφεία για την ανάπτυξη του διεθνή τουρισμού και ζήτησε από τους συνέδρους της ECTAA, που εκπροσωπούν περί τα 80.000 τουριστικά γραφεία στην Ευρώπη, όλους δηλαδή τους παραγωγούς του εισερχόμενου τουρισμού από την Ευρώπη προς τη χώρα μας, και το δίκτυο διανομής του προϊόντος μας, να στηρίξουν την προσπάθεια για τόνωση της τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας και τον εμπλουτισμό των τουριστικών προγραμμάτων με δυναμικά προϊόντα.

Ο κ. Τελώνης, τόνισε ότι η πρόσκληση του ΗΑΤΤΑ, να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ECTAA, στην Ελλάδα, είχε σαν έναυσμα, την επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας μας, η οποία έχει πληγεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω δυσμενών συγκυριών, στις διεθνείς τουριστικές αγορές, και αποσκοπεί στην προσπάθεια να δοθεί μια νέα ώθηση στον εισερχόμενο Τουρισμό από την Ευρώπη προς την Ελλάδα.

Η πρόεδρος της ECTAA, κα Irene Gueorguieva, ευχαριστώντας τον ΗΑΤΤΑ και τον ΕΟΤ, εκ μέρους των εκπροσώπων της ECTAA, για την άριστη διοργάνωση του συνεδρίου, μετέφερε τα αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές αγορές για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού. Δήλωσε ότι η ECTAA, συγκεντρώνει τις προσπάθειές της στην εξασφάλιση ενός ομαλού περιβάλλοντος και πλαισίου λειτουργίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία και προσδοκία για συνεργασία για την εφαρμογή ενός προγράμματος δράσης με στόχο το βιώσιμο, και ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό τουριστικό προϊόν.

Π. Γερουλάνος: Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνος χαιρετώντας την εκδήλωση, αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο των τουριστικών γραφείων στην τουριστική αλυσίδα και κάλεσε τον ΗΑΤΤΑ, σαν εκπρόσωπο των τουριστικών γραφείων, σε στενή συνεργασία, με στόχο την αναμόρφωση του ελληνικού τουρισμού. Τόνισε, επίσης, ότι στόχος της νέας τουριστικής πολιτικής είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με ποικίλες δραστηριότητες, όπως τα νέα προγράμματα “Athens Every Week”, για την Αθήνα, “Cultural Crossroads” για τη Θεσσαλονίκη, και “Greek Experience”, για το σύνολο της Ελλάδας. Βασικός άξονας της νέας πολιτικής του υπουργείου είναι, όπως ανέφερε, η περιφερειακή τουριστική ανάπτυξη και η παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών σε προσιτές τιμές. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα νέα μέτρα τις Κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στις διανυκτερεύσεις των τουριστών.

“Εχουμε βάλει συγκεκριμένους στόχους ύστερα από προσεκτική έρευνα αγοράς. Η ίδια έρευνα που σας ανέδειξε ως παράγοντας-κλειδί για την ανάπτυξη της τουριστικής μας βιομηχανίας. Αναμφίβολα, δεν είναι εύκολος στόχος για να τον επιτύχουμε και θα μας πάρει κάποιο χρόνο -αλλά στο τέλος θα τα καταφερουμε. Η μεγάλύτερη ευκαιρία που μας πρόσφερε η κρίση είναι η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορούμε πλέον να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν μπορούμε να θετουμε ένα στόχο και να κυνηγούμε κάποιον άλλο. Εϊμαστε λοιπόν εδώ, 6 μήνες μετά την έναρξη της κρίσης, έτοιμοι να κάνουμε τις αλαλγές που απαιτούνται, για να δυναμώσουμε την Ελλάδα ως προορισμό”.

Το 102nd Biannual Meeting της ECTAA ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του στην Αθήνα. Οι εκπρόσωποι του συνόλου της τουριστικής αγοράς της Ε.Ε. και των συνδεδεμένων χωρών είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ιδία αντίληψη για την τουριστική μας προσφορά, με την ευκαιρία της φιλοξενίας τους στη χώρα μας και στα πλαίσια του συνόλου του προγράμματος τους, επισκέφθηκαν σημαντικότερα αξιοθέατα της Αθήνας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον ΗΑΤΤΑ με τη χορηγία και τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023