Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης3ος Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη με αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό
Τουριστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό γεγονός για την Κρήτη

3ος Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη με αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό

H μη κερδοσκοπική εταιρεία "Αγώνας Ψηλορείτη" διοργανώνει τον 3ο Διεθνή Ορεινό Αγώνα Ψηλορείτη με την επωνυμία "Psiloritis Race", με όριο συμμετοχών 300 αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτη Psiloritis Race, εκτός από τη μοναδικότητα της ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει, αλλά και να αναδείξει Έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά ωρών. Γι’αυτό και οι αθλητές που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στον Αγώνα Ψηλορείτη Psiloritis Race θα εφαρμόσουν τη φιλοσοφία της ημιαυτονομίας, μεταφέροντας ελάχιστο υποχρεωτικό εξοπλισμό που θα τους προσφέρει τόσο ασφάλεια όσο και αυτάρκεια στη διάρκεια του αγώνα, παρά τη συστηματική και σε τακτά χρονικά διαστήματα τροφοδοσία εκμέρους της διοργάνωσης.

Ο Αγώνας Ψηλορείτη Psiloritis Race θα διεξαχθεί σε μια διαδρομή συνολικού μήκους 35 χλμ. πάνω στον επιβλητικό Ψηλορείτη, το βουνό που είναι ταυτισμένο με τον Κρηταγενή μυθικό Ξένιο Δία. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 27 Μαΐου στις 7.30 π.μ. από την τοποθεσία Οροπέδιο Νίδας, οι αθλητές θα περάσουν από τις τοποθεσίες Οροπέδιο Νίδας, Ακόλιτα, Λούκι,  Κορυφή – Τίμιος Σταυρός, Καλογράδες, Καταφύγιο, Ιδαίο Άντρο, Παρδί, Μεσόσκουρο, Λακούδια και ο τερματισμός θα γίνει στο χωριό Κουρούτες. Η διαδρομή περιλαμβάνει ένα συνδυασμό χωμάτινης διαδρομής (μήκους 16,5 χλμ.), ασφαλτωμένης διαδρομής (μήκους 3 χλμ.) και μονοπατιών (μήκους 15,5 χλμ.). Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1.654 μέτρα, ενώ  η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2.342 μέτρα. Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι 7 ώρες. Συνολικά, σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν δέκα σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών, ενώ στο τέλος του αγώνα θα παρατεθεί γεύμα στους συμμετέχοντες αθλητές και θα δοθούν αναμνηστικά.

“Ο Αγώνας Ψηλορείτη Psiloritis Race αποτελεί, όχι μόνο μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση, αλλά κυρίως ένα ιδιαίτερα σημαντικό τουριστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό γεγονός για τη χώρα μας και την Κρήτη”, υποστηρίζουν οι διοργανωτές. “Η προώθηση αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας, πιστεύουμε ότι θα έχει σημαντικότατες βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες, αλλά και μακροπρόθεσμες θετικές επιπτώσεις σ’αυτόν. Ο αθλητικός τουρισμός, μια σημαντική εναλλακτική μορφή ποιοτικού τουρισμού, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας, τόσο όσον αφορά στο φυσικό του κάλλος και στη σύγχρονη εικόνα της κοινωνίας μας όσο και στη σημαντικότατη πολιτιστική  κληρονομιά και παράδοση. Η γεωγραφική θέση, οι φυσικές ομορφιές αλλά και η πολιτιστική παράδοση της Κρήτης φαίνεται ήδη να έχουν λειτουργήσει καταλυτικά, αν κρίνει κανείς από τον ικανοποιητικό αριθμό των Ελλήνων και ξένων αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα μέσω της ιστοσελίδας του. Η Οργανωτική Επιτροπή μέσω της οργανωτικής αρτιότητας αυτού του καινοτόμου αγώνα, στοχεύει στην προσέλκυση από χρονιά σε χρονιά όλο και περισσότερων αθλητών”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024