Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΚΟΤ: Να καταργηθούν τα χαμηλής ποιότητας τουριστικά καταλύματα

ΚΟΤ: Να καταργηθούν τα χαμηλής ποιότητας τουριστικά καταλύματα

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας της Κύπρου μελετούν την κατάργηση των καταλυμάτων που δεν προσφέρουν ποιοτική εξυπηρέτηση τους τουρίστες του νησιού. Τα περισσότερα από […]

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) σε συνεργασία με το Τμήμα Πολεοδομίας της Κύπρου μελετούν την κατάργηση<...> των καταλυμάτων που δεν προσφέρουν ποιοτική εξυπηρέτηση τους τουρίστες του νησιού. Τα περισσότερα από αυτά τα ακατάλληλα καταλύματα βρίσκονται στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, η εικόνα της χώρας πρέπει να αλλάξει και τα καταλύματα που έπαιρναν άδεια ενώ δεν κάλυπταν συγκεκριμένες προϋποθέσεις πρέπει να καταργηθούν. Το κόστος της μελέτης, που θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2004, φθάνει δεκάδες εκατομμύρια λίρες και έχει τρεις άξονες:

  • να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες να αποσύρουν οι ίδιοι τις άδειες των διαμερισμάτων,
  • να αφαιρέσει ο ΚΟΤ τις άδειες ενώ παράλληλα να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες να αναβαθμίσουν τα κτίριά τους
  • οι ιδιοκτήτες να τα χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς

Τέλος, η κίνηση αυτή βρίσκει σύμφωνο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων, ο πρόεδρος του Χάρης Λοϊζίδης δήλωσε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024