Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣημαντική η ελληνική αγορά για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού

Σημαντική η ελληνική αγορά για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού

Μεγάλη σημασία στην αγορά της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Βορειοελλαδικού χώρου δίνει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, γεγονός που καταδεικνύεταικαι από την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Οργανισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης. […]

Μεγάλη σημασία στην αγορά της Ελλάδας και ιδιαίτερα του Βορειοελλαδικού χώρου δίνει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, γεγονός που καταδεικνύεται<...>και από την έναρξη λειτουργίας γραφείου του Οργανισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

“Στόχος του γραφείου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του ταξιδιωτικού κοινού και η αποτελεσματικότερη συνεργασία με τους εταίρους στον τουρισμό”, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Φώτης Φωτίου, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης, που πραγματοποίησε ο Κ.Ο.Τ. πρόσφατα σε κεντρικό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας. Όπως ανέφερε ο κ. Φωτίου “το 2004 επισκέφθηκαν την Κύπρο 133.407 Έλληνες τουρίστες, αριθμός αυξημένος κατά 21% και αναμένεται η καλή πορεία των αφίξεων να συνεχιστεί”.

Ο κ. Φωτίου χαρακτήρισε το 2004 επιτυχημένη χρονιά για τον τουρισμό της Κύπρου, όχι γιατί αυξήθηκαν οι αφίξεις κατά 2%, αλλά γιατί, όπως είπε, “ανακόπηκε η κατρακύλα των τελευταίων χρόνων”. Από την άλλη, εκτίμησε ότι το 2005 θα είναι δύσκολη τουριστική χρονιά, όχι μόνο για τον κυπριακό, αλλά και για τον παγκόσμιο τουρισμό, συνέπεια της οικονομικής ύφεσης, αλλά και του ρευστού διεθνούς περιβάλλοντος”.

Ο τουρισμός αποτελεί τον πνεύμονα της κυπριακής οικονομίας με συνεισφορά γύρω στο 20% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν”, τόνισε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας τα ακόλουθα: “Βασικοί στόχοι του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού είναι η επανατοποθέτηση της Κύπρου στον τουριστικό χάρτη και η αναβάθμιση του τουριστικού της προϊόντος. Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν μέσω του επταετούς στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, το οποίο βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό και προχωρημένο στάδιο, καθώς και μέσα στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του. Με την υλοποίηση του σχεδίου όχι μόνο θα εμπλουτιστεί ποιοτικά το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και θα βοηθήσει στην απάμβλυνση της εποχικότητας. Ήδη πολλά έργα υποδομής όπως τα γήπεδα γκολφ, οι μαρίνες, το νέο συνεδριακό κέντρο έχουν μπει σε πορεία υλοποίησης”.

Να σημειωθεί ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμός έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της προσοχής του τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο συνεδριακός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός.

Τέλος, να υπενθυμιστεί ότι οι οργανισμοί τουρισμού Κύπρου και Ελλάδας αποφάσισαν πρόσφατα την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ τους προς όφελος των δύο χωρών. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας των δύο τριμελών επιτροπών, στην οποία συζητήθηκαν η δημιουργία κοινών πακέτων για προσέλκυση τουριστών από μακρινούς προορισμούς, ο θρησκευτικός, ο εκπαιδευτικός, ο γαστρονομικός και ο πολιτιστικός τουρισμός, ο τουρισμός για γκολφ, ο τουρισμός για μελέτη της φύσης για τους περιπατητές, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διαρθρωτικών ταμείων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024