Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο λιμάνι του Βόλου εξελίσεται σε βασική πύλη τουριστών
Περίπου 65.000 οι επισκέπτες που έφτασαν φέτος μέσω του λιμανιού

Το λιμάνι του Βόλου εξελίσεται σε βασική πύλη τουριστών

Στους 65.000 περίπου ανήλθε φέτος ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν το Βόλο μέσω του λιμανιού του, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης.

Ο Δήμος Βόλου, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, επενδύει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, η οποία, σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία εμφανίζει σημαντική δυναμική. Επίσης η δυναμική φαίνεται και από τις αυξημένες φέτος αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, που ξεκίνησαν στις 4 Απριλίου και συνεχίζονται έως τις 23 Νοεμβρίου, όπου συνολικά για το 2011 είναι προγραμματισμένες 56 αφίξεις. Επιπλέον, επενδύει και στη λειτουργία του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου για την προσέλκυση τουριστών από χώρες του εξωτερικού, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό προώθησε αποφασιστικά την αεροπορική σύνδεση του Βόλου με το Ηράκλειο Κρήτης και τη Μύκονο, μέσω της αεροπορικής εταιρείας Sky Express, επιτυγχάνοντας να συνδεθεί για πρώτη φορά η περιοχή με προορισμούς του εσωτερικού. Ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των πτήσεων και ενδεχομένως σύνδεση του Βόλου με νέους προορισμούς, όπως η Ρόδος.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για την έναρξη αεροπορικών πτήσεων από το Ροστώβ, το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ παράλληλα ενισχύεται η υπάρχουσα σύνδεση με χώρες της Ευρώπης μέσα από πρωτοβουλίες ενημέρωσης των επισκεπτών με πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.

Ο Δήμος Βόλου, αποδίδει ωστόσο, ξεχωριστή βαρύτητα και στην εξωστρέφεια της πόλης και στην ανάπτυξη σχέσεων με χώρες που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στον τομέα του τουρισμού, όπως η Ρωσία, το Ισραήλ και η Τουρκία, στις οποίες επικεντρώνεται η στρατηγική για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα χρόνια, χωρίς να εγκαταλείπονται ούτε κατ’ελάχιστον οι παραδοσιακές αγορές που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια τον τουρισμό της περιοχής μας.

Όσον αφορά στη Ρωσία, αξιοποιήθηκε ήδη η αναθέρμανση των σχέσεων με την αδελφοποιημένη πόλη του Ροστώβ και η επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου με επικεφαλής τον δήμαρχο, κ. Πάνο Σκοτινιώτη, τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαιώθηκε η βούληση για την ανάπτυξη συνεργασίας σε διάφορους τομείς, με προτεραιότητα τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε επίσκεψη στο Βόλο ομάδας tour operators από την περιοχή του Ροστώβ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στην περιοχή πέντε Ρώσοι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα και έντυπα τουριστικού ενδιαφέροντος της Μόσχας. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Δήμου Βόλου στην Τουριστική Έκθεση της Μόσχας.

Παράλληλα, επιχειρείται με επιτυχία άνοιγμα στην τουριστική αγορά του Ισραήλ, αφού άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ισραηλινού πρέσβη στην Ελλάδα, Άριε Μέκελ στην πρωτοβουλία του κ. Σκοτινιώτη να απευθύνει πρόταση συνεργασίας για την ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων, προς αμοιβαίο όφελος των δυο πλευρών. Έπειτα μάλιστα από πρόσκληση του κ. Μέκελ, οργανώθηκε και θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Νοεμβρίου επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Βόλου και των φορέων του τουρισμού στο Τελ Αβίβ, με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλου. Στο πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνονται επαφές με μεγάλους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ισραήλ, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για την προώθηση τουριστών από το Ισραήλ κατά τους χειμερινούς μήνες στο Βόλο, το Πήλιο και τις γύρω περιοχές. Επίσης, έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Δήμου Βόλου για πρώτη φορά στην Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2012, ενώ το Μάρτιο Ισραηλινοί tour operators θα φιλοξενηθούν στο Βόλο, στο Πήλιο και σε όλη τη Μαγνησία.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος Βόλου έχει εγκαινιάσει επαφές με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι, έπειτα από συνάντηση του κ. Σκοτινιώτη με τον διευθυντή του Γραφείου κ. Θ. Χαρτοματσίδη, με σκοπό την καλύτερη προβολή της περιοχής στη Γαλλία και την προσέλκυση Γάλλων τουριστών. Ήδη έχει αποσταλεί έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό, ενώ προετοιμάζεται και η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στις εκδηλώσεις του Μήνα Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα κάθε άνοιξη.

Τέλος, προωθείται στοχευμένη προσέγγιση παραδοσιακών τουριστικών αγορών, δηλαδή σε χώρες με τις οποίες πλέον ο Βόλος συνδέεται αεροπορικά μέσω του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου (Βρυξέλλες, Λονδίνο, Βιέννη κ.λπ.), με σκοπό την περαιτέρω προσέλκυση τουριστών από τις αγορές αυτές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024