Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαΔιευκολύνονται οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου στην Κίνα για διεθνείς τουρίστες
Ηλεκτρονικές πληρωμές

Διευκολύνονται οι πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου στην Κίνα για διεθνείς τουρίστες

Οι δύο μεγάλες κινέζικες εφαρμογές πληρωμών συνδέονται με την Visa και τη Mastercard διευκολύνοντας τις πληρωμές των τουριστών στην Κίνα.

Το Alipay και το WeChat Pay, οι δύο μεγάλες εφαρμογές πληρωμών της Κίνας, επέτρεψαν πρόσφατα στους ξένους χρήστες να συνδέσουν διεθνείς πιστωτικές κάρτες με τις πλατφόρμες τους, μια κίνηση που θα προσφέρει μεγάλη άνεση στους ξένους ταξιδιώτες στην κοινωνία χωρίς μετρητά της Κίνας, σύμφωνα με το Silkroadgreek.gr

Οι διεθνείς ταξιδιώτες μπορούν να συνδέσουν τις ξένες κάρτες τους, συμπεριλαμβανομένων των Visa και Mastercard, με την εφαρμογή με μερικά απλά βήματα, τα οποία θα τους επιτρέψουν να χρησιμοποιούν τα smartphone τους για να πληρώνουν εμπόρους σε όλη την Κίνα, από καταστήματα και εστιατόρια έως παρόχους μεταφορών, σύμφωνα με τον Jin Yaoyao, διευθυντή προϊόντων της Alipay.

«Ελπίζουμε ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές στο εξωτερικό θα μπορούν εκπληρώσουν πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου στην Κίνα», είπε ο Jin.

Οι πληρωμές μέσω κινητού της Κίνας γνώρισαν αλματώδη εξέλιξη από τότε που οι εφαρμογές για κινητά έγιναν η κυρίαρχη μέθοδος πληρωμής στη χώρα, προκαλώντας έκρηξη στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Προηγουμένως, οι ξένοι τουρίστες έπρεπε να έχουν έναν κινεζικό τραπεζικό λογαριασμό και να τον συνδέσουν με τις πλατφόρμες ψηφιακών πληρωμών προκειμένου να επωφεληθούν από την πληρωμή μέσω κινητού, γεγονός που δημιουργούσε ταλαιπωρία για όσους επισκέπτονταν την Κίνα για βραχυπρόθεσμα ταξίδια ή επαγγελματικούς σκοπούς.

Η Alipay και η WeChat Pay, που ανήκουν στην Ant Group και την Tencent αντίστοιχα, έχουν επίσης εισαγάγει αρκετές πολιτικές για τη βελτίωση της εμπειρίας πληρωμών για τους διεθνείς τουρίστες, όπως η απαλλαγή των τελών συναλλαγής για πληρωμές κάτω των 200 γιουάν ή 25 ευρώ.

Είναι πολύ εύκολο να συνδέσω την πιστωτική μου κάρτα Visa, έτσι αποφεύγω την άβολη στιγμή που ζητάω από τους ντόπιους φίλους μου να πληρώσουν και να τους δώσω χαρτονομίσματα”, είπε ο Louis, ένας Γάλλος ταξιδιώτης στον δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας.

Καθώς η Κίνα φιλοξενεί διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις φέτος, όπως τους Παγκόσμιους Πανεπιστημιακούς Αγώνες Chengdu FISU και τους Ασιατικούς Αγώνες Hangzhou, ο αριθμός των εισερχόμενων επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί.

Το να επιτραπεί στους διεθνείς ταξιδιώτες ευκολότερη πρόσβαση σε δίκτυα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία τους στην Κίνα για επαγγελματικούς και ταξιδιωτικούς σκοπούς και να δημιουργήσει ένα πιο ευνοϊκό εξωτερικό περιβάλλον για οικονομικό άνοιγμα και υψηλής ποιότητας διεθνή κυκλοφορία, δήλωσε ο Zeng Gang, διευθυντής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής της Σαγκάης και Ανάπτυξη.

Η αγορά πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου της Κίνας είναι μια από τις πιο προηγμένες στον κόσμο. Οι πληρωμές χωρίς μετρητά που διαχειρίζονται οι κινεζικές τράπεζες συνέχισαν τη σταθερή επέκταση το 2022, με τις ηλεκτρονικές πληρωμές να διατηρούν τη δυναμική της ανάπτυξης, σύμφωνα με έκθεση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας.

Οι πληρωμές χωρίς μετρητά μέσω τραπεζικών καρτών, οχημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών, εμπορικών εγγράφων, μεταφορών πιστώσεων και άλλων διακανονισμών, έφτασαν τα 4.805,77 τρισεκατομμύρια γιουάν πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 8,84% από έτος σε έτος, σύμφωνα με την έκθεση της κεντρικής τράπεζας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024