Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤο διάσημο «Path of Love» της Ιταλίας ανοίγει ξανά μετά από 10 χρόνια
Φημισμένα μέρη

Το διάσημο «Path of Love» της Ιταλίας ανοίγει ξανά μετά από 10 χρόνια

Αλλά σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί πιο υπεύθυνος τουρισμός, οι νέοι κανόνες για την επίσκεψη απαιτούν κρατήσεις και περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να περπατούν καθημερινά στο μονοπάτι.

Η Via dell’Amore, το εμβληματικό μονοπάτι του Cinque Terre που διασχίζει την ακτογραμμή της Λιγουρίας, ανοίγει επιτέλους για τους επισκέπτες, αν και εν μέρει. Η έκταση των 2.950 ποδιών ήταν ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς για πεζοπορία της Ιταλίας από τότε που σχεδιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Όμως, απειλούμενο από κατολισθήσεις, το απόκρημνο “Lover’s Lane” (ή “Path of Love”) έκλεισε το 2012 για να επιτρέψει ένα εντατικό έργο αποκατάστασης, αφήνοντας τους επισκέπτες να μένουν χωρίς τις αγαπημένες τους διαδρομές για περισσότερο από μια δεκαετία έως ότου το μονοπάτι άνοιξε ξανά τον περασμένο μήνα.

Σχεδόν το ένα τέταρτο της Via dell’Amore (μεταξύ των πόλεων Riomaggiore και Manarola) είναι πλέον προσβάσιμο στους επισκέπτες ως μέρος ενός τρίμηνου δοκιμαστικού προγράμματος. (Οι αναφορές αναφέρουν ότι θα επεκταθεί πέρα από τη δοκιμαστική περίοδο, εάν κριθεί επιτυχής.) Το πρόγραμμα έχει σκοπό να εμπνεύσει τον αειφόρο τουρισμό σε όλη την περιοχή Cinque Terre, ένα εμβληματικό τμήμα με απόκρημνες ακτές κατά μήκος της ιταλικής Ριβιέρα που περιλαμβάνει πέντε παραθαλάσσιες πόλεις: τις Riomaggiore, Manarola , Corniglia, Vernazza και Monterosso.

«Μια κληρονομιά της Λιγουρίας, της Ιταλίας και του κόσμου ανακτάται», δήλωσε ο Giovanni Toti, πρόεδρος της Περιφέρειας της Λιγουρίας, η οποία περιλαμβάνει το Cinque Terre, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ανακοινώνει την επαναλειτουργία. “Η Via dell’Amore είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας, όχι μόνο για όσους το επισκέπτονται.”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024