Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΖημιές στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα της Φλωρεντίας από τουρίστα, για μία… φωτογραφία
Προορισμός

Ζημιές στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα της Φλωρεντίας από τουρίστα, για μία… φωτογραφία

Με τη βοήθεια εικόνων από κάμερες ασφαλείας, ο υπεύθυνος εντοπίστηκε και τώρα κατηγορείται για καταστροφή και πρόκληση ζημίας στην πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Ένας 22χρονος Γερμανός τουρίστας ανέβηκε στο Συντριβάνι του Ποσειδώνα στην Piazza della Signoria, στο κέντρο της Φλωρεντίας για να βγάλει μια selfie. Ο Δήμος της Φλωρεντίας ανέφερε χθες ότι το δεξί μπροστινό πόδι του αλόγου, στο σιντριβάνι, υπέστη ζημιές, καθώς ένα τριγωνικό κομμάτι είχε αποκολληθεί. Η ζημιά υπολογίζεται σε περίπου 5.000 ευρώ.

Ο τουρίστας πήδηξε μέσα στο συντριβάνι του Ποσειδώνα το βράδυ της Δευτέρας. Στη συνέχεια ανέβηκε στο πόδι του αλόγου, έφτασε στη βάση του άρματος και επέστρεψε αφού οι φίλοι του τον φωτογράφισαν. Καθώς κατέβαινε, έβαλε ξανά το πόδι του στο πόδι του αλόγου, καταστρέφοντάς το. Ο 22χρονος βρέθηκε και καταγγέλθηκε χάρη σε καταγραφές καμερών ασφαλείας .

“Ο υπεύθυνος της πράξης αυτής στερείται παντελώς του αισθήματος σεβασμού για τον πολιτισμό και την ομορφιά, το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όποιον αποφασίζει να επισκεφθεί τη χώρα μας. Τέτοιου είδους συμβάντα πρέπει να σταματήσουν και πολύ σύντομα το κοινοβούλιο της Ρώμης θα εγκρίνει νόμο που αυξάνει τις προβλεπόμενες ποινές”, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Gennaro Sangiuliano.

Η άγνοια και η έλλειψη παιδείας προκαλούν βανδαλισμούς

Δυστυχώς υπάρχουν προηγούμενα… Πριν από δέκα ημέρες, δύο έφηβοι σκαρφάλωσαν στο αντίγραφο του αγάλματος του αριστουργήματος του Μιχαήλ Άγγελου Δαβίδ στην Piazzale Michelangelo στη Φλωρεντία, με το βίντεο που “ανέβηκε” στα κοινωνικά δίκτυα να προκαλεί οργή.  Το πρωτότυπο του αγάλματος του Δαβίδ που έφτιαξε ο Μιχαήλ Άγγελος από ένα μόνο τετράγωνο μάρμαρο φυλάσσεται στην Galleria dell’Accademia από το 1873. Απεικονίζει τον βιβλικό Δαβίδ, καθώς ξεκινά τη μάχη με καταπέλτη εναντίον του γίγαντα Γολιάθ.

Πρόσφατα, δύο νεαροί Γερμανοί τουρίστες έβαψαν με μαύρο χρώμα γράμματα και τους αριθμούς “DKS 1860” σε συνολικά επτά κολώνες του ιστορικού διαδρόμου Vasari της Φλωρεντίας, που συνδέει την Πινακοθήκη Ουφίτσι με το Παλάτι Πίτι, καθώς και σημεία από την εσωτερική μεριά. Η ταυτοποίησή τους έγινε και σε αυτήν την περίπτωση από βίντεο καμερών παρακολούθησης της περιοχής.

Τέλος, τουρίστας “απαθανατίστηκε” να σκαλίζει τα αρχικά του ονόματός του και της συντρόφου του σε τοίχο στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024