Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ ιταλική αστυνομία αναζητά Γερμανούς τουρίστες που ζωγράφισαν ποδοσφαιρικό σύνθημα σε τοπόσημο της Φλωρεντίας
Βανδαλισμοί

Η ιταλική αστυνομία αναζητά Γερμανούς τουρίστες που ζωγράφισαν ποδοσφαιρικό σύνθημα σε τοπόσημο της Φλωρεντίας

Βανδαλισμός στο διάδρομο Vasari από δύο Γερμανούς τουρίστες που με σπρέι έγραψαν ποδοσφαιρικό σύνθημα σε κτίριο της Φλωρεντίας του δέκατου έκτου αιώνα.

Η ιταλική αστυνομία αναζητά δύο Γερμανούς τουρίστες που ζωγράφισαν με σπρέι ένα ποδοσφαιρικό σύνθημα σε κτίριο της Φλωρεντίας του δέκατου έκτου αιώνα, το τρίτο τέτοιο περιστατικό αυτό το καλοκαίρι.

Επτά μεγάλα γράμματα και αριθμοί που πιστεύεται ότι αφορούν στην γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα, Μόναχο 1860, σχεδιάστηκαν με μαύρη μπογιά σε εξωτερικές στήλες του διαδρόμου Vasari με θέα στον ποταμό Άρνο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Nazione.

Διαβάστε επίσης → Άγνοια κινδύνου και ιστορίας: «Δεν ήξερα ότι ήταν αρχαίο μνημείο», είπε ο τουρίστας που χάραξε το Κολοσσαίο

Η αστυνομία εντόπισε δύο Γερμανούς τουρίστες, ηλικίας 20 ετών, που τους κατέγραψε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Carabinieri Firenze, την αστυνομία της πόλης, ενώ το τοπικό μέσο ενημέρωσης Tgr Rai Toscana δημοσίευσε βίντεο με εργάτες να εκτιμούν τις ζημιές. Οι Ιταλοί έχουν εξοργισθεί με τους βανδαλισμούς με αποκορύφωμα αυτό που είδαν φέτος το καλοκαίρι σε ένα βίντεο με ένα τουρίστα που σκάλιζε τα αρχικά του και τα αρχικά της κοπέλας του στο Κολοσσαίο.

Υπάρχουν εκκλήσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους βανδάλους, με τον διευθυντή της Uffizi Galleries, Eike Schmidt, να λέει σε μια δήλωση ότι στις ΗΠΑ, παρόμοια εγκλήματα μπορεί να επιφέρουν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για πράξη μέθης, αλλά για μια προμελετημένη πράξη. «Αρκετά με συμβολικές τιμωρίες και ευφάνταστες ελαφρυντικές περιστάσεις. Χρειαζόμαστε τη σκληρή γροθιά του νόμου. Πρέπει να εφαρμοστεί ο υφιστάμενος νόμος… Και αν αυτό δεν αρκεί, πρέπει να εισαχθεί αυστηρότερος νόμος».

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Dario Nardella υποσχέθηκε πλήρη έρευνα για τον εντοπισμό των υπευθύνων για την «επαίσχυντη πράξη βανδαλισμού» στον διάδρομο Vasari, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, είπε ότι οι βάνδαλοι «πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμη και μια μικρή γρατσουνιά θα διώκεται από εδώ και στο εξής».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024