Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑκυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις από απεργία στα ιταλικά αεροδρόμια
Αερομεταφορές

Ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις από απεργία στα ιταλικά αεροδρόμια

Το Διεθνές Αεροδρόμιο "Marco Polo" της Βενετίας (Φωτό: Τατιάνα Ρόκου)

Η Εθνική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας (ENAC) δήλωσε ότι όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ 7:00 και 10:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00 θα πραγματοποιηθούν όπως έχει προγραμματιστεί.

Σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε εξέλιξη 24ωρη απεργία από σειρά συνδικάτων του προσωπικού εδάφους των ιταλικών αεροδρομίων. Παράλληλα, απεργούν και οι εργαζόμενοι σε εξωτερικές εταιρείες που συνεργάζονται με τα αεροδρόμια της χώρας. Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα συνδικάτα, η κινητοποίηση “οφείλεται σε ανεπαρκείς μισθολογικές αυξήσεις, στην συνεχή επέκταση του ωραρίου εργασίας και στην προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και περίθαλψης”.

Πιο συγκεκριμένα απεργούν οι εργαζόμενοι (προσωπικό αερογραμμών, εργάτες και χειριστές εδάφους) στα αεροδρόμια που εκπροσωπούνται από τα εργατικά συνδικάτα Usb, Cub Transport και Flai Transport, σε εθνικό επίπεδο. Περαιτέρω απεργιακές κινητοποιήσεις του προσωπικού του αεροδρομίου έχουν ανακοινωθεί για το Σάββατο 16 και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

Η ιταλική ITA έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής ότι πρόκειται να ακυρωθούν 30 πτήσεις εσωτερικού, αλλά σύμφωνα με τη RAI, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και προβλήματα και οι επιβάτες ξένων αεροπορικών εταιρειών, που σήμερα έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Ιταλία. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι το 55% των επιβατών θα μπορούν να πετάξουν κανονικά σήμερα, παρά την απεργία.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024