Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑποχωρεί η Blue Star Ferries από τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο, παραίτηση του CEO
Ακτοπλοΐα

Αποχωρεί η Blue Star Ferries από τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο, παραίτηση του CEO

Κάλεσμα διαμαρτυρίας για το τραγικό περιστατικό μέσω Social Media έγινε και στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Παραιτήθηκε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group κ. Σπύρος Πασχάλης, μετά τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χθες Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας λόγω των εξελίξεων.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:

“Αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί εντελώς άδικα και με τρόπο αδιανόητο η ζωή ενός νέου ανθρώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group εκφράζει την οδύνη του και απευθύνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συγγνώμη του στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος. Παράλληλα, και ανεξαρτήτως της δικαστικής διερεύνησης, δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις.

Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας έχει στιγματίσει όλους βαθύτατα. Ξεκινά άμεσα με εγγύηση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μετόχων διευρυμένη και σε βάθος έρευνα και με τη συνδρομή ανεξάρτητων εξωτερικών συμβούλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι ποτέ ξανά δε θα παραβιαστούν από κανέναν οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα του Ομίλου μας. Δεσμευόμαστε επίσης ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, θα αξιοποιηθούν για τις αναγκαίες τομές και αλλαγές, σε όποιο επίπεδο και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, το Διοικητικό Συμβούλιο έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας”.

Εκτός του δρομολογίου Πειραιάς – Ηράκλειο η Blue Star Ferries

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα πλοία της Blue Star δε θα πραγματοποιούν πλέον δρομολόγια από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου. Στη θέση της θα δρομολογηθεί πλοίο της ΑΝΕΚ, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της.

Αλ. Αυλωνίτης: “Το περιστατικό ντροπιάζει την ναυτοσύνη, την κουλτούρα αλληλεγγύης των Ελλήνων ναυτικών και νησιωτών”

Ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που στοίχισε μια ανθρώπινη ζωή.

“Λύπη και οργή για την εγκληματική και βάρβαρη ενέργεια μελών του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon που εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο, με αποτέλεσμα έναν πνιγμένο 36χρονο εργάτη από το Λασίθι που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο τελευταία στιγμή χθες το βράδυ. Το περιστατικό είναι πέραν κάθε λογικής και ηθικής, ντροπιάζει την ναυτοσύνη, την κουλτούρα αλληλεγγύης των Ελλήνων ναυτικών και νησιωτών και το καταδικάζω απερίφραστα.
Ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι απέραντη ντροπή και αγανάκτηση. Πόσο κοστίζει άραγε η ανθρώπινη ζωή; Πως κατήντησε έτσι η κοινωνία μας;
Ως μέλος του Κοινοβουλίου, μαζί με συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή για να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον, απαιτούμε να πάρει άμεσα θέση η Κυβέρνηση για την αδιανόητη δήλωση του υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, που εξομοιώνει το θύμα με τους θύτες: ‘Θρηνούμε την απώλεια ζωής ΑΛΛΑ θρηνούν και οι οικογένειες όσων πήγαν για μεροκάματο και τώρα βρίσκονται κατηγορούμενοι για φόνο’, είπε ανερυθρίαστα, ξεσηκώνοντας -δικαίως- αντιδράσεις. Για να μην έχουμε αυταπάτες ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ηθική κατρακύλα της κοινωνίας μας!”
Σημειώνεται ότι με καθυστέρηση 6 περίπου ωρών (στις 2:30 τα ξημερώματα) απέπλευσε χθες για τον Πειραιά από το λιμάνι του Ηρακλείου το Blue Horizon, μπροστά στο οποίο οργανώθηκε από το απόγευμα της Τετάρτης κινητοποίηση πολιτών και διαμαρτυρία. Μάλιστα, εξαιτίας του φόβου επεισοδίων, αποφασίστηκε να σηκωθεί ο καταπέλτης του πλοίου, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβάτες, που δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν, να μην μπορέσουν να ταξιδέψουν προς τον προορισμό τους.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024