Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΤαυτοποιήθηκε ο τουρίστας που σκάλιζε το Κολοσσαίο – Αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα
Τουρισμός

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που σκάλιζε το Κολοσσαίο – Αντιμέτωπος με βαριά πρόστιμα

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επεσήμανε πως αυτό είναι το τέταρτο περιστατικό βανδαλισμού που καταγράφεται τη φετινή χρονιά.

Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας ο οποίος είχε εντοπιστεί να σκαλίζει, με κλειδί, ονόματα στο Κολοσσαίο, μετά από τη σχετική έρευνα από τις ιταλικές αρχές.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Gennaro Sangiuliano, δήλωσε ευγνώμων στους Καραμπινιέρι που έφτασαν στην άμεση επίλυση της υπόθεσης. «Πλέον ελπίζω ότι η δικαιοσύνη θα πάρει το δρόμο της, με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων» είπε, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο σχετικά με νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη θέσπιση νομικής ευθύνης για όσους βεβηλώνουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας. «Αυτοί που κάνουν ζημιά, θα πληρώσουν» υπογράμμισε.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επεσήμανε πως αυτό είναι το τέταρτο περιστατικό βανδαλισμού που καταγράφεται τη φετινή χρονιά.

Ο άνδρας που σκάλισε πάνω στο ιστορικό μνημείο, που θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, θα βρεθεί αντιμέτωπος με υψηλό πρόστιμο. Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο 13.000 ευρώ, αλλά και έως και πέντε χρόνια φυλάκισης.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024