Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΗ Cunard ενεργοποιεί τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης από ξηρά σε όλον τον στόλο της
Κρουαζιέρες

Η Cunard ενεργοποιεί τη δυνατότητα ηλεκτροδότησης από ξηρά σε όλον τον στόλο της

Η Cunard ενεργοποιεί την τεχνολογία Shore power που επιτρέπει στα ελλιμενισμένα πλοία να συνδεθούν απευθείας σε μια ειδικά εξοπλισμένη χερσαία πηγή.

Η Cunard επιτυγχάνει ένα πρωτοποριακό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς ολόκληρος ο στόλος της μπορεί πλέον να συνδεθεί με παροχή ρεύματος από την ξηρά όταν βρίσκεται σε λιμάνι.

Η επιτυχής εγκατάσταση της δυνατότητας σύνδεσης με παροχή ρεύματος από την ξηρά σε όλα τα τρία πλοία της Cunard – Queen Mary 2, Queen Victoria και Queen Elizabeth – έρχεται πριν από την κυκλοφορία του νέου πλοίου Queen Anne τον Μάιο του 2024, το οποίο θα αναχωρήσει για το παρθενικό του ταξίδι με την τεχνολογία ήδη εγκατεστημένη.

Η τεχνολογία Shore power επιτρέπει στα ελλιμενισμένα πλοία να συνδεθούν απευθείας σε μια ειδικά εξοπλισμένη χερσαία πηγή, επιτρέποντας στα κρουαζιερόπλοια να απενεργοποιήσουν τους κινητήρες τους και να λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα που προέρχεται εξ ολοκλήρου από το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο, μειώνοντας τις εκπομπές και τον θόρυβο κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στοι στο λιμάνι. Η δυνατότητα των πλοίων να συνδεθούν στα τοπικά δίκτυα ήδη υπάρχει σε πολλά βασικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Southampton, λιμένα βάσης του Queen Anne. Στο πλαίσιο του προγράμματος Fit for 55 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλα τα κύρια λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να προσφέρουν στα πλοία τη δυνατότητα σύνδεσης με ηλεκτρικό ρεύμα από την ξηρά έως το 2030.

Η Katie McAlister, Πρόεδρος της Cunard, δήλωσε: «Με την υιοθέτηση της τεχνολογίας shore power, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να μειώσουμε τις εκπομπές, να ελαχιστοποιήσουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα άνθρακα και να προάγουμε υγιέστερα περιβάλλοντα λιμένων. Η εισαγωγή της τεχνολογίας shore power ευθυγραμμίζεται άψογα με τo εταιρικό όραμα και τις αξίες της Cunard και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να κάνουμε ένα τέτοιο θετικό βήμα».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024