Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥποδοχή του κρουαζιερόπλοιου 'Queen Victoria' της εταιρείας Cunard Cruises στο Ηράκλειο
Κρουαζιέρα

Υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου 'Queen Victoria' της εταιρείας Cunard Cruises στο Ηράκλειο

Από την αρχή του έτους έχουν προσεγγίσει το λιμάνι του Ηρακλείου για πρώτη φορά (maiden call) έξι κρουαζιερόπλοια: to 'Star Pride' της Windstar Cruises, το 'Emerald Princess' της Princess Cruises, το 'Oriana' της P&O Cruises, το 'Celectyal Odyssey' της Celectyal Cruises, το 'Asuka II' της “NYK Cruises και το σημερινό 'Queen Victoria'.

Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε σήμερα 17 Ιουνίου 2015 για πρώτη φορά (maiden call) το κρουαζιερόπλοιο “Queen Victoria”, της εταιρείας Cunard Cruises του ομίλου P&O Cruises and Cunard Carnival UK, με περίπου 2.020 επιβάτες.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν την 25μελή φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου σε αγαπημένες ερμηνείες μουσικής από γνωστές ταινίες και μιούζικαλ, ενώ συνάντηση του κ. Ιωάννη Μπρα, του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλειου Λαμπρινού και της αντιδημάρχου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Καινοτομίας και ΚΕΠ, κας Μαρίας Καναβάκη, πραγματοποιήθηκε με τον πλοίαρχο, τον Hotel Manager και αξιωματικούς του πλοίου στο σημείο της εκδήλωσης, όπου και έλαβε χώρα παράδοση αναμνηστικών δώρων και πλακετών.

Οι επιβάτες, οι αξιωματικοί και ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την υποδοχή που έτυχαν γεγονός πολύ σημαντικό για το λιμάνι μας, μιας και όπως είθισται σε κάθε τέτοιου είδους πρώτη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου σε νέο λιμένα, βαθμολόγησή του πραγματοποιείται από του ίδιους γεγονός που καθορίζει την γνώμη των εταιρειών κρουαζιέρας και τη μετέπειτα επιλογή του λιμανιού για επόμενες προσεγγίσεις.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους έχουν προσεγγίσει το λιμάνι του Ηρακλείου για πρώτη φορά (maiden call) έξι κρουαζιερόπλοια και συγκεκριμένα το “Star Pride” της εταιρείας Windstar Cruises, το “Emerald Princess” της εταιρείας Princess Cruises, το “Oriana” της εταιρείας P&O Cruises, το “Celectyal Odyssey” της εταιρείας Celectyal Cruises, το “Asuka II” της εταιρείας NYK Cruises και το σημερινό “Queen Victoria” της εταιρείας Cunard Cruises του ομίλου Carnival Cruises. To επόμενο maiden call θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα από το κρουαζιερόπλοιο “Celebrity Equinox” της εταιρείας Celebrity Cruises του ομίλου Royal Carribean International, το οποίο αναμένεται να προσεγγίσει το λιμάνι Ηρακλείου στις 18 Αυγούστου 2015.

Ο κ. Μπρας στις δηλώσεις του τόνισε ότι με την στρατηγική που εφαρμόζει η διοίηση του ΟΛΗ την τελευταία τετραετία, τις σύγχρονες πρακτικές και παρεμβάσεις αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, δράσεις και σχεδιασμούς που υλοποιεί στον τομέα της κρουαζιέρας, κατάφερε το λιμάνι του Ηρακλείου να κερδίσει επιπλέον κατάπλους κρουαζιερόπλοιων, αλλά και νέες μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας να εντάξουν στα προγράμματα των ταξιδιών τους το λιμένα μας. Σε συνεργασία πάντα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης και του νομού, τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό Επιμελητήριο κ.λπ., θα συνεχιστεί το έργο του στρατηγικού σχεδιασμού ώστε να επιτευχθεί η σταθερή και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας, που μόνο οφέλη έχει να επιφέρει στον τόπο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024