Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚοινή πρωτοβουλία Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφερειών για άμεση χρηματοδοτική στήριξη του τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Κοινή πρωτοβουλία Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και Περιφερειών για άμεση χρηματοδοτική στήριξη του τουρισμού

Αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την αναπλ. υπουργό Τουρισμού ήταν η χάραξη στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό και η συνεργασία των δομών του υπουργείου, του ΕΟΤ και των περιφερειών.

Σε συνάντηση εργασίας υπό την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συμμετείχε χθες, Τρίτη 16 Ιουνίου στην Αθήνα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού κ. Πάνου Λειβαδά, της αντιπροέδρου του ΕΟΤ κας Αγγελικής Χονδροματίδου και στελεχών του υπουργείου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η χάραξη στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό και η συνεργασία των δομών του υπουργείου, του ΕΟΤ και των περιφερειών.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έθεσε στη συζήτηση το γενικότερο πλαίσιο της οικονομικής κατάστασης της χώρας, μέσα στο οποίο πρέπει να χαραχτεί στρατηγική για τον τουρισμό και ενώ το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποχρηματοδότησης, καθώς έχουν τον μικρότερο προϋπολογισμό.

Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως χωρίς χρηματοδότηση δεν μπορεί να υπάρξει και στρατηγική και πως ο τουρισμός, ο μοναδικός ζωντανός τομέας της ελληνικής οικονομίας με δυναμική περαιτέρω  ανάπτυξης και άμεσων δημοσιονομικών αποτελεσμάτων, θα πρέπει να στηριχθεί σθεναρά  από την κυβέρνηση.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρότεινε να αναληφθεί συντονισμένη πρωτοβουλία από το υπουργείο, τον ΕΟΤ και τις περιφέρειες, προκειμένου να πεισθούν τόσο ο πρωθυπουργός της χώρας όσο και ο υπουργός Οικονομικών να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν τον τουρισμό, τον μοναδικό ισχυρό τομέα της ελληνικής οικονομίας που μπορεί άμεσα να συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ, ιδίως τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα.

Επίσης, ζήτησε από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού να στηρίξει τον αγώνα που δίνουν τα νησιά για τον ΦΠΑ σε δύο επίπεδα: στη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου και στο ύψος του ΦΠΑ στον τουρισμό.

Από την πλευρά της η κα Κουντουρά απάντησε ότι παραμένει στο πλευρό των νησιωτών και πως ισχύει η δήλωσή της, όπως ακριβώς έγινε στις αρχές του περασμένου Μαΐου, στο γραφείο του περιφερειάρχη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024