Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕπαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα
Νέο επενδυτικό πρόγραμμα για τον ΟΛΠ

Επαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα

Την επαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα, την είσοδο ορκωτού λογιστή στο ΝΑΤ και ότι υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ και εργαζομένων, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα […]

Την επαναξιολόγηση του νόμου Παπουτσή για την ακτοπλοΐα, την είσοδο ορκωτού λογιστή στο ΝΑΤ και ότι υπάρχει συμφωνία<...> ΟΛΠ και εργαζομένων, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως τόνισε η κα Κατσέλη, ο ΟΛΠ καταρτίζει νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ώστε να ξαναβρεί το λιμάνι του Πειραιά τη θέση του στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι διοικήσεις του ΟΛΠ και των σωματείων των εργαζομένων έχουν συντάξει πρακτικό συμφωνίας, ενώ συνεχίζεται η συζήτηση του υπουργείου Οικονομίας, ΣΕΠ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα φορολογικά προνόμια που έχουν οι Κινέζοι.

Όσον αφορά στην ακτοπλοΐα, η υπουργός δήλωσε ότι στο αναμορφωμένο ΕΣΠΑ υπάρχουν δράσεις για το θαλάσσιο τουρισμό την ακτοπλοΐα και τα λιμάνια και πρόσθεσε ότι μέσω του ΕΣΠΑ θα μειωθεί το κόστος των θαλασσίων συγκοινωνιών στις άγονες γραμμές. Επίσης είπε ότι η ΕΕ δίνει τη δυνατότητα να επιδοτηθούν τα εισιτήρια είτε η κατασκευή πλοίων. “Εμείς στρεφόμαστε στην κατασκευή πλοίων ώστε να στηρίζουμε τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας”, κατέληξε η κα Κατσέλη.

Σε ό,τι αφορά το νόμο Παπουτσή η υπουργός είπε ότι είναι καλός πρέπει όμως να επαναξιολογηθεί, γιατί οι συνθήκες αλλάζουν και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024